Jegygyűrű pezsgőben

2018.11.14. 09:00

Elárverezik a Sinatra házaspár hagyatékának egy részét

Többek között a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly meghalt felesége, Barbara filmes forgatókönyvei és ékszerei kerülnek a jövő hónapban kalapács alá New Yorkban.

(FILES) - Legendary US singer Frank Sinatra in file picture taken 19 November 1995 in Los Angeles poses with his wife Barbara for photographers shortly after a star studded event to honor his 80th birthday at the Shrine Auditorium. (Photo by DAN GROSHONG / AFP FILES / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: DAN GROSHONG

A Sotheby's aukciósház hétfői közlése szerint a december 6-ra meghirdetett Lady Blue Eyes: Property of Barbara and Frank Sinatra elnevezésű árverés több mint 200 tételt vonultat fel. Sinatráék 22 évig tartó házasságuk alatt tettek szert ezekre a tárgyakra, amelyek magánéletük és a rivaldafényben töltött pillanatok emlékeit is őrzik.

A tételek között szerepel Barbara Sinatra több mint 20 karátos gyémánt eljegyzési gyűrűje, amelyet egy pohár pezsgőbe rejtve kapott Frank Sinatrától, valamint festmények, aláírt levelek és kiegészítők.

A filmes relikviák gyűjtői egyebek között az 1953-as Most és mindörökké, valamint az 1960-as A dicső tizenegy című filmek forgatókönyvének egy-egy példányáért szállhatnak licitharcba.

Az aukcióból befolyó összeg egy részét a kaliforniai Rancho Mirage-ban működő Barbara Sinatra Gyermekközpont támogatására fordítják.

Frank Sinatra (1915-1998) színészként és énekesként is világsikereket ért el. Többször házasodott, a modell Barbara Sinatrával (1927-2017) 1976-tól haláláig élt házasságban.

Borítóképünkön Frank és Barbara Sinatra

Fotó: DAN GROSHONG / AFP FILES / AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!