Kultúra

2017.03.21. 15:16

Kőkútis siker az országos Bolyai-döntőben

A Budapesten megrendezett természettudományi vetélkedőn a tatai iskola diákjai nyújtották a legjobb teljesítményt.

P. J.

A Kőkúti Általános Iskola hetedik osztályos csapatával a Bolyai természettudományos csapatverseny országos döntőjében szerepelt. Az előzmények, hogy februárban, a Pannónia északi körzeti fordulóját megnyerték a kőkútisok, és öt megye legjobbjaiként jutottak az ország tizenkét gárdája közé.

A vetélkedő komplex volt, mivel a természettudományok mindegyik ágát átfogta, mindegyikkel foglalkozni kellett a diákoknak. Biológiai, fizikai, kémiai és földrajzi témakörökből egyaránt kellett a kérdésekre válaszolni. A fővárosban, a sashegyi Arany János-iskolában volt a finálé. Az írásbeli fordulóban 14 kérdéssel, valamint egy hosszabb kifejtést igénylő feladattal kellett a négytagú együtteseknek megbirkózniuk. Az értékelést követően a 12 induló négyesből 6 jutott a szóbeli fordulóba, köztük a kőkútisok. Egy 15 perc felkészülést követően folytatódott a vetélkedés, amely végül a Kőkúti-iskola sikerével zárult.

A győztes csapatban Engler Csilla, Koch Balázs, Tóth Kincső és Varga Dániel szerepeltek. A tatai diákokat Barsiné Pirityi Mária, Lengyelné Hohl Márta, Selmeci Attiláné, valamint Czink Erzsébet tanárok készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!