Kultúra

2013.10.16. 13:03

Binder Károly zongorista lép fel a 40. Dzsesszerdán

Ma este 7 órakor kezdődik az Erkel Ferenc Zeneiskola Dzsesszerda című rendezvénysorozatának új évada. Ludányi Tamást, a koncertek ötletgazdáját kérdeztük az előttünk álló szezon fellépőiről.

R.G.

A mostani lesz a sorozat negyvenedik előadása. Minek tulajdonítja a folyamatosan növekvő érdeklődést?
– Örvendetes, hogy a városban egyre több helyen hallgathat igényes kortárs zenét a közönség, a Dzsesszerdákra is nagyon sokan kíváncsiak. Úgy gondolom, napjaink dzsessz-számai kifejezetten a ma emberéhez szólnak, és ezt szerencsére a szakértőkön kívül is nagyon sokan észrevették. Hónapról hónapra remek előadók érkeznek hozzánk, akik fényesen bizonyítják, hogy a dzsessz a jövő klasszikus zenéje.

– Az évad első hangversenyén a nemrég elhunyt Vukán György emléke előtt fognak tisztelegni.
– Vukán György több alkalommal is fellépett nálunk az elmúlt években. Mindannyiunkat megrendített a halála, ezért a mai műsorunkat az ő emlékének ajánljuk. Binder Károly zongorista, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének vezetője lesz az első előadónk, aki tavaly év végi, a MÜPA-ban tartott lemezbemutató koncertjét ismétli meg nálunk.

– Kik fognak még fellépni az év hátralévő részében?
– További két hangversenyt tervezünk idén: novemberben Pocsai Kriszta énekes-zongorista, decemberben Bacsó Kristóf szaxofonos lép fel a zeneiskolában. Igyekeztünk olyan művészeket idecsábítani, akik igényes, a széles közönség számára is emészthető zenét játszanak – így a klasszikus dzsessz rajongói és a műfajjal csak most ismerkedők is megtalálhatják a számításukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!