Kultúra

2009.11.10. 17:59

Utoljára látható a Dél keresztje alatt című kiállítás

Holdfényes tárlatvezetés és képes előadás is lesz a Múzeumok Őszi Éjszakáján. A szombati rendezvénnyel búcsúznak az átalakítás miatti bezárás előtt.

Ribáry Zoltán

A Közművelődés Háza Agóra-programban megvalósuló átépítése miatt több eddigi állandó vagy időszakos kiállítás is bezár az épületben található Tatabányai Múzeumban. Épp ezért igazán különleges esemény lesz szombaton a Múzeumok Őszi Éjszakája elnevezésű országos program itteni rendezvénye.

November 14-én délután háromtól a IX. Őszi Tárlathoz kapcsolódó teadélutáni beszélgetésbe kapcsolódhatnak be az érdeklődők Dallos István és Gulyás Miklós fotóművészekkel illetve P. Tóth Enikő és Tokai Gábor művészettörténészekkel.


Délután ötkor A. Pál Gabriella régész, néprajzos és Kissné Cseh Julianna régész, történész megnyitja a nemrég befejeződött vértesszőlősi ásatás folyamatát és leletanyagát bemutató kiállítást, majd vetített képes beszámolót is láthatnak-hallhatnak a vendégek.

Este nyolctól újabb vetített képes előadás következik – a szabadtéri bányászati múzeum területén nyaranta rendezett művészeti táborokról.

Éjjel tizenegy órától a Tatabánya város története az őskortól a várossá alakulásig című állandó kiállítást búcsúztató tárlatvezetést tart Kissné Cseh Julianna és Kiss Vendel történész.

Ezen az éjszakán látható utoljára a Boglár Lajos etnográfus gyűjtötte tárgyakból összeállított, az Amazonas-menti indián kultúrát bemutató „Dél keresztje alatt” című kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!