Kultúra

2009.08.07. 12:18

Olivér két tatabányai fiú

A Jászai Mari Színház az ünnepélyes évadra és évadnyitásra készül. Az eseménysorozat szeptember végén lesz. Három produkciót próbálnak párhuzamosan.

T. O.

  A színháznyitó díszelőadás olvasópróbáját szerdán tartották. Brecht darabját Kaukázusi krétakör – Tatabánya címmel mutatják be Novák Eszter rendezésében. A főszerepekben Tóth Ildikót és Széles Lászlót láthatja majd a közönség. A szeptember 26-ai díszbemutató egyúttal a Jászai bérlet első előadása is lesz.

Az első gyermekelőadás próbái is zajlanak. Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című zenés mesejátékát Tóth András rendezi, a szereplők a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves színészhallgatói lesznek. Bemutató: október 7-én.

Július elején kezdték próbálni Lionel Bart OLIVÉR! című musicaljét. Az előadás a tatabányai színház történetének legnagyobb létszámú produkciója: a mintegy 100 tagú szereplőgárdában több mint húsz színész játszik váltott szereposztásban.

A szereplőválogatásokon mintegy 50 gyermekszereplőt – köztük a főszereplő Olivért játszó fiúkat – választott ki a rendező, Harsányi Sulyom László, a koreográfus, Király Attila és a zenei vezető, Körtvési Kata. A főszerepekben Schlanger András és Egyed Attila színművészek láthatók, Olivért a tatabányai Maklári Zoltán (József Attila-iskola tanulója) és Turza Márton (Szent Margit-iskola tanulója) alakítja felváltva. A bemutató október 31-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!