Kultúra

2007.10.27. 12:10

Együtt hímeztek

A művelődési ház kézimunka szakkörének tagjai remek hangulatú rendhagyó technika órán vendégeskedtek a Pápay József Általános Iskola 7. osztályosainál.

B. M.

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Sok szépet láthattak és tanulhattak a gyerekek a szakkör tagjaitól
[/caption]A kézimunkások nagyon sok szép, általuk készített terítőt, párnát hoztak, amelyeken többféle hímzést mutattak be a diákoknak. Volt írásos, úri, kalocsai, matyó, rátétes, keresztöltéses hímzés, pókozás; hogy csak néhányat említsünk a választékból. Dr. Márkus Jánosné szakkörvezető ismertetője után a vendégek – Bódis Győzőné, Csordás Józsefné, Farkas Mihályné, Inkó Gézáné, Mázi Lászlóné és Vörös Jolán – nem csak bemutatták az egyes tájegységek hímzésvilágát, hanem gyakorolhatták is az öltéseket a tanulók, varrhattak láncöltést, próbálhatták az írásos hímzést és a keresztöltést is.
Ezen az órán sok szépet láthattak és tanulhattak a gyerekek, közelebbről is megismerkedhettek a kézimunkákkal, amelyeket a szakkör hagyományos májusi kiállításán már láttak.

Tudósítónk, Bajcsai Miklós jelentette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!