Választás

2023.11.03. 14:02

Gál Csaba lett az új vezetője a tatabányai Fidesz-KDNP frakciónak

Gál Csabát választotta meg frakcióvezetőnek Tatabánya önkormányzatának Fidesz-KDNP frakciója. Érdekesség, hogy nyáron a volt polgármester, Schmidt Csaba körzetében nyerte meg az időközi választást a közgazdász-képviselő.

Kemma.hu

Gál Csaba vezeti mostantól a tatabányai Fidesz-KDNP-frakciók

Forrás: Gál Csaba/Facebook

Ahogy annak idején beszámoltunk róla, a vártnál nagyobb fölénnyel nyerte meg a tatabányai önkormányzati időközi választást Gál Csaba, a Fidesz–KDNP képviselője. Ez a megyeszékhely legnagyobb választókerülete mintegy 5600 szavazójával. Szimbolikus jelentőségét mégis az adja, hogy ez volt a tragikusan fiatalon elhunyt volt polgármester és Fidesz–KDNP frakcióvezető, Schmidt Csaba körzete.

A politikus halála után megüresedett a frakcióvezetői poszt, amelyet eddig Bereznai Csaba frakcióvezető-helyettesként látott el. Ám a jövő évi helyhatósági és uniós választás miatt megsokasodó feladatai miatt most szükségessé vált egy új frakcióvezető megválasztása, s a képviselőtársak Gál Csabát bízták meg a feladattal. Bencsik János, a Tatabányát is magába foglaló választási kerület országgyűlési képviselője Facebook-bejegyzésében az új feladatkör kapcsán úgy fogalmazott, hogy „újult erővel dolgozunk együtt azért, hogy külső kormányzati támogatással folytatódhasson a város otthonosabbá tétele”.

Gál Csabáról tudni lehet, hogy a közéletben képviselőként ugyan nemrég tűnt fel, de több mint egy évtizeden át gazdasági vezetője volt a tatabányai önkormányzatnak. Egy vele készült interjúban úgy fogalmazott, hogy ezzel a háttértudással a hivatalt, a közgyűlést és a bizottságok munkáját jól ismerő, felkészült képviselőként tudja képviselni az itt lakók érdekeit. Tatabányáról azt mondta, hogy az elmúlt évtized a fejlődésé volt, rengeteg hatalmas beruházás készült el az Árpád Gimnáziumtól kezdődően a könyvtáron át a sportcsarnokig.

Még csak gondolni sem mert erre az első büdzsénél, amit ő tervezett. Jelenleg azonban azt látja, hogy nincs városvezetési stratégia, csak reagálás a gondokra. Sodródásnak látja ezt, márpedig szerinte kellene egy jó vízió a megyeszékhelynek. Hozzátette: végső soron az itt élőket nem a büdzsé érdekli, hanem hogy épüljön és szépüljön a környezetük, ő pedig ezért dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!