Időközi

2023.06.11. 20:50

Gál Csaba fölényesen nyert Tatabányán: erősített a Fidesz az alsógallai, óvárosi körzetben

A vártnál lényegesen nagyobb különbséggel verte meg a Fidesz-KDNP jelöltje , Gál Csaba a szivárványkoalíció jelöltjét a tatabányai időközi választáson. A Mi Hazánk színeiben induló apsiráns a vártnál jóval kevesebb voksot kapott, de a többi aspiráns is alig kapott.

Kemma.hu

Gál Csaba magabiztosan nyert a körzetben

Forrás: Gál Csaba/Facebook

Június 11-én szavaztak arról, hogy ki töltse be a tragikusan fiatalon elhunyt volt polgármester, Schmidt Csaba megüresedett önkormányzati képviselői helyét az alsógallai, óvárosi körzetben. Reggel hat és 19 óra között 1717-en szavaztak arról, hogy ki kerüljön be a tatabányai közgyűlésbe. A szavazólapon az alábbi sorrendben ez az öt jelölt várta az ikszeket: Varga Máté (Párbeszéd, DK, LMP, Momentum, MSZP), Ábrahám Barnabás (Mi Hazánk), Munczer István (Megoldás Mozgalom), Gál Csaba (Fidesz-KDNP) és Gutai Zsolt (Generációk Tatabányáért Egyesület).

A részvételi arány 31,22 százalékos volt, érvénytelen 9 szavazólap lett, míg érvényes 1709. A szavazókedv elmaradt a 2019-estől, akkor ebben a körzetben 41 százalék feletti volt a részvétel. Gál Csaba összesen 963 szavazatot kapott, amely az érvényes voksok 56,35 százalékát jelentette.  Varga Máté 672 vokssal 39,32 százalékos eredményt ért el, Ábrahám Barnabás 39 vokssal 2,28 százalékost, Gutai Zsolt 28 voksa 1,64 százalékot jelentett, Munczer István 7 szavazata pedig 0,41 százalékot. Érdekesség, hogy a Mi Hazánk jelöltje a négy évvel ezelőttihez képest mintegy hetven vokssal kevesebbet kapott (akkor 112-en szavaztak neki bizalmat, vagyis az akkori szavazatszámok hetven százaléka mondhatni elolvadt), százalékos arányban pedig nem egészen feleannyit értek mostani voksai. A 2019-es eredményéhez képest viszont százalékos arányban javított a Fidesz: az akkori 52,55 százalékos győzelemhez képest most 56,35 százalék volt jelöltjük támogatottsága. Négy éve egyébként hárman, most pedig, mint írtuk, öten indultak a körzetben. 

Gál Csaba a Facebook-oldalán már meg is köszönte a támogatóknak, segítőknek, szavazóknak a bizalmat. Varga Máté szintén a közösségi oldalán gratulált a győztes Gál Csabának, és eredménytől, vokstól függetlenül megköszönte minden szavazónak, hogy az urnákhoz járult. Gutai Zsolt egy cikket osztott meg a választásról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában