Választás

2023.04.04. 14:21

Júniusban választ Alsógalla képviselőt

Az elhunyt Schmidt Csaba Tatabánya 2. számú választókerületének, Alsógalla és Óváros körzetének volt a képviselője. A Helyi Választási Bizottság arról döntött, hogy a képviselői helyre az időközi választás időpontját június 11. napjára tűzi ki.

Kemma.hu

Schmidt Csaba egykori képviselői asztalán mécses, gyertya és az emlékezés virágai az egyik korábbi közgyűlésen

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

Egyéni képviselő nélkül maradt Tatabánya 2. számú választókerülete (Alsógalla-Óváros), ahol a lakosság négy évvel ezelőtt a volt polgármesternek, Schmidt Csabának szavazott bizalmat. Mint ismert: a helyi Fidesz-KDNP frakciójának vezetője tragikusan fiatalon, életének 44. évében elhunyt. A választókerület nem maradhat képviselő nélkül, így a törvény szerint időközi választást kell tartani. 

A Helyi Választási Bizottság (HVB) arról döntött, hogy a választás időpontját 2023. június 11. napjára tűzi ki. A jelölő szervezeteket a HVB folyamatosan veszi nyilvántartásba, figyelemmel a jelöltállítás határidejére. Az egyéni választókerületben induló jelöltet legkésőbb május 8-ig kell bejelenteni a Helyi Választási Iroda vezetőjénél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!