voks 2019

2019.10.18. 07:07

Az Oroszlányi járásban csak Szákszenden választottak új polgármestert választottak

Az Oroszlányi járás hat települése közül szinte mindenhol az eddigi településvezető személyére voksoltak a legtöbben és az eddigi munka folytatásának szavaztak bizalmat a választópolgárok. Volt, ahol többszörös túljelentkezés volt a képviselő-testületi tagságért.

Wágner Zsanett

minden gyermek helybéli. Grúber Zoltán polgármester elmondta, hogy az eddigi fejlesztések a lakosok megelégedését eredményezték

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az október 13-i önkormányzati választáson újabb öt évre Lazók Zoltán marad a polgármester Oroszlányban és a képviselő-testületi többséget is megszerezték az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre (OLPK) jelöltjei. A városvezetői vetélkedésben az OLPK kapott több szavazatot (69-31 százalék) a Fidesz-KDNP-s Molnár Istvánnal szemben. A városban élők bizalmat szavaztak a képviselő-testületbe Székely Antalnak, Hermann Istvánnénak, Szabó Mihálynak, Rajnai Gábornak, Kontschán Flórián Jenőnek, Sólyom Jörannak, Szanyi Gábornak, valamint a Fidesz-KDNP jelöltjei közül Vargáné Vojnár Katalinnak, Gyuga Mihály Józsefnek, Molnár Istvánnak és Papp Péternek.

A képviselő-testületbe egyenes ágon a Fidesz-KDNP jelöltjei közül egyedül Vargáné Vojnár Katalin jutott be, egyetlen szavazattal előzve meg az OLPK-s Szlezák Jánost. Információink szerint a kis különbség miatt ebben a körzetben indítványozták a szavazatok újraszámolását.

Kömlődön a választópolgárok több mint 60 százaléka voksolt, több mint 700-an. Ketten indultak a polgármesteri címért, változás nem történt. Toronymagasan nyert Bogáth István és ezzel elkezdheti második ciklusát. A független jelölt 428 szavazatot kapott, Kiss Ferenc – korábbi településvezető – 82-t. Érdekesség, hogy a hatfős testületben – a polgármesteren és Pálinkás Ferencen kívül – csak nők kaptak helyet az elkövetkezendő öt évre. Továbbá az is, hogy 16-an indultak hat helyért.

Dadon minden második választásra jogosult lakos elment szavazni. A polgármester személyét nem érinti változás, Szücs Attiláné tovább folytathatja munkáját. A képviselő-testület tagjainál számítani lehetett a nagy küzdelemre, mert hat helyre tíz jelölt volt. A végeredmény: Gombos István, Farkas Mihályné, Rokosz Zsigmond, Jordán Helga – akik eddig is bent voltak a testületben, a két új tag pedig Selmeczi Zoltánné és Rezi Árpád. Utóbbi ötödik alkalommal szállt harcba a polgármesteri posztért.

Szákszenden László Kálmán polgármester korábban bejelentette, hogy nem indul, így helyére öten pályáztak. A szoros versengésből Papp Attila Csaba került ki győztesen, aki a szavazatok egyharmadát, 175 szavazatot szerzett. Hartmann Imre alpolgármestert nem településvezetőnek, hanem a testület tagjai közé szavazták be. A testületbe egyetlen új jelölt került be, Klestenitz Miklós.

Bokodon Csonka László polgármester kapta meg újra a szavazatok többségét. A hatfős testületben négyen folytatják eddigi munkájukat, ketten pedig most kezdik. Pataky János az egyik, aki egyben a polgármesteri székért is indult; László Zsoltné a másik, aki a helyi polgárőrszervezet vezetője.

Huszonkét év után sem változott a polgármester személye Kecskéden. Grúber Zoltán győzelme egyértelmű volt, hiszen most sem akadt kihívója. A településvezető megkezdheti hetedik ciklusát, eddig háromszor küzdött meg a polgármesteri posztért. Most 579 szavazatot kapott – többet, mint az a testületi tag, aki elsőként jutott be a képviselők közé. Kecskéd történetében először több nő lett, mint férfi a döntéshozó grémiumban.

Így látják az eredményt a polgármesterek:

Lazók Zoltán, Oroszlány:

– Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, aki elment szavazni és az OLPK-re, valamint polgármesterjelöltjükre voksolt. Az biztos, hogy továbbra is korrekt körülmények között szeretnénk együttműködni a testület valamennyi tagjával. Terveink szerint az október 28-i héten tartjuk alakuló ülésünket.

Csonka László, Bokod:

– Hatalmas megtiszteltetés a bokodi lakosok részéről, hogy második alkalommal is bizalmat szavaztak. Remélem, hogy tovább épülhet-szépülhet a település, ezalatt elsősorban az uniós pályázatok nyújtotta lehetőségekre gondolok. Feltétlenül élnünk kell velük, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke!

Szücs Attiláné, Dad:

– Egyik szemem sír, a másik nevet. Örvendetes, hogy értékelik a munkámat és mindazt, amit az elmúlt tizenhárom esztendőben a település életében, érdekében tettem. De szomorú is vagyok, mert olyan jelöltek estek ki a képviselő-testületből, akik számára Dad fejlődése igazán fontos.

Grúber Zoltán, Kecskéd:

– Nagyon örülök neki, hogy továbbra is élvezem a kecskédi lakosok bizalmát. A képviselő-testület tagjai ismét kicserélődtek, de vannak még feladataink. Szeretnénk pályázati segítséggel bölcsődét építeni, felújítani óvodánk belső terét és önkormányzati tulajdonú bérlakásunkat.

Bogáth István, Kömlőd:

– Talán mondanom sem kell, hogy fárasztó hetek vannak mögöttem, mert községünkben nagyon elfajult a választási kampány. Megújult a testület, viszont közös gondolat vezérel bennünket: Kömlőd fejlődése. Ezúton is gratulálok mindenkinek. Ott folytathatjuk a munkát, ahol abbahagytuk.

Papp Attila Csaba, Szákszend:

– Egészséges drukk van bennem, hogy megfeleljek a választók és saját magam elvárásainak. Remélem, hogy mindehhez közgazdász végzettségem és a testületben eltöltött négyéves múltam kellő alapokat biztosít. Úgy érzem, hogy a település fiatalítása lesz az egyik fő feladatom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!