Közélet

2017.02.09. 13:55

Programok és játékok a tiszta víz jegyében

Többek között rajzpályázat hirdetnek a Víz Világnapja alkalmából.

Sz. I.

Szennyvizek? Tiszta vizet!

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként. A jövő generációinak is meg kell tanulnia, miért nevezzük kincsnek a tiszta vizet, ezért az idén kiírásra kerülő pályázatok ezen témakör mentén fogalmazódtak meg. Ha nincs tiszta víz, akkor nincs víz. Ha nincs víz, nincs élet. Ilyen egyszerű ez. Éppen ezért 2017-ben a világnap szlogenje a „Szennyvizek? Tiszta vizet!” lett.

Az Duna Múzeum immár 13 éve áll a világnapi kezdeményezés élén, munkatársai minden évben több hónapon keresztül készülnek az Országos Vízügyi Főigazgatóság, valamint a vízügyi igazgatóságok együttműködésével az országos programsorozatra. Az idén kiírásra kerülő pályázatok, játékok a víz tisztításával, valamint a szennyvizek kezelésével kapcsolatos feladatokat tartalmaznak.

A múzeumpedagógusok a játékok és pályázati anyagok összeállításánál a különböző korcsoportok igényeit és tudásszintjét egyaránt figyelembe veszik, így az óvodásoktól a kisiskolásokon keresztül a felső tagozatos diákokon át akár egyesületek és családok is részt vehetnek az ismeretterjesztő programokon.

A legkisebbek idén újra rajzpályázaton indulhatnak, a 12-18 éves korosztály a „Tervezz csatornafedőt!” pályázaton mérettetheti meg kreativitását, a Vízkvíz online internetes vetélkedő-sorozat keretein belül pedig iskolák, oktatási intézmények, iskoláskorú csoportok és gyerekek jelentkezését várják. A családok, baráti társaságok, egyesületek, valamint a  környezettudatos magánszemélyek a „Gyalogolj a vízért!” játékos feladatot oldhatják meg, de emellett idén is meghirdetik a „Készíts reklámfilmet” pályázatot, melyen kortól függetlenül minden érdeklődő részt vehet.

A vizvilagnap.hu-n elérhetőek a pályázatok és játékos feladatok. Február 15-től három héten keresztül zajlik az online kvízjáték iskolák és iskolás csoportok részére, melyhez szintén ezen a honlapon lehet csatlakozni.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!