Közélet

2016.10.01. 09:35

Utcára kerülhet a 70 éves, mozgássérült asszony, akit fia kevert adósságba

A nyergesújfalui Piroska néni négy és fél éve nem látta a fiát, azt se tudja hol él. Kezességet vállalt anno fia adósságáért, ezért eladták a feje fölül a házát.

F. K.

A Lóhegyi városrész egyik családi házához nem szívesen látott érkezők látogatására kellett számítania péntek délelőtt a hetvenen túli, mozgássérült Nyitrai Bélánénak. 1988 karácsonya óta az épületben hajtja fejét esténként álomra, de a ház már nem Piroska nénié.

A fia tizenöt év alatt törlesztendő hitelt vett fel. Az édesanya – megfogalmazása szerint – adóstársként szerepelt az ügylet okmányaiban. Nem fizető fiáról négy és fél év óta nem tudja, hol él.

A törlesztésre 2009-től nyugdíjának egyharmadát levonták. Kevésnek bizonyult. A házat árverésen megvette egy cég. Már régen ki kellett volna költöznie.

Az idei év júniusának legelején már jelezte érkezését a végrehajtó. Akkor nem érkezett meg. Tegnap igen. Rajta kívül ott láttunk az épületnél tulajdonosi képviselőt, rendőrt, polgárőrt, ügyvédet és lakatost is.

Utóbbi szakember ezúttal munka nélkül maradt. Rövid egyeztetés után Nyitrai Béláné október 15-ig újabb haladékot kapott a ház elhagyására. Ha ezt nem teszi meg, a végrehajtó október 21-én újra becsönget hozzá. Mindezekről aláírt jegyzőkönyv készült. Majd távoztak.

Mozgássérült mopedjén üldögélve, Piroska néni a könnyeit törölgette. Kis táblája hirdette keserűségét: Száműzött lettem a saját hazámban! Szégyelljétek magatokat!
Az üzenettel még nem jutott el a megoldásig. És a két hét gyorsan el tud röpülni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!