Közélet

2016.05.08. 12:27

Közösségi teret alakítanak ki

Közösségi teret alakítanak ki a Szent Tamás-hegyen Esztergomban. A Szenttamás Barátai Egyesület már hat éve igyekszik a környéken élő lakosokat összefogni kulturális és szórakoztató programokkal.

Sz.I.

 A szervezet már elkészítette a közösségi tér terveit, a Bajnok és Könyök utca találkozásánál lévő területen alakítanának ki egy olyan teret, ahol többek között pihenő- és játszótér állna a környékbeli lakosok rendelkezésére.

A Szenttamás Barátai Egyesület évek óta használja ezt a területet, a környék lakóinak rendszeresen szerveznek közösségi programokat. Ezért gondolták a szervezet tagjai, hogy rendezettebb környezetet alakítanának ki ezen a füves részen. A lakosság véleményét is kikérték, a többség igényeihez igazítva készítették el a terveket – mondta el Máté Edina, az egyesület elnöke.  A nagy szintkülönbség miatt két részre bontják majd a területet. Felül lesz a közösségi tér, ahol családi programokat, kulturális előadásokat szervezhetnek majd, alul pedig a gyerekeknek alakítanak ki egy játszóteret.

A beruházás megvalósítására az önkormányzat támogatását is kérték, a finanszírozásáról a 2017-es költségvetés tárgyalásakor lesz szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!