Közélet

2015.03.28. 10:00

Quaestor-ügy: a Jobbik megmondta, hogy ők megmondták

Komárom-Esztergom megye második számú – esztergomi központú – választókerületének jobbikos elnöke a brókerbotrány apropóján sajtótájékoztatót tartott tegnap Dorogon.

Barlangi

– Harcost játszik a Fidesz, miközben nem szavazza meg az elszámoltatást – fogalmazott Nunkovics Tibor. A párt politikusa úgy vélekedett, a kilencvenes évek pénzintézeti botrányainak lecsengését követően sincs nyugalom, amiről a Fidesz és a Magyar Szocialista Párt együttes erővel gondoskodik. Nunkovics utalt rá: pártja már öt évvel ezelőtt törvénymódosítást kezdeményezett, amivel elejét lehetett volna venni a brókercégek ügyeskedéseinek.

- Komoly mikro- és makrogazdasági hatásai lehetnek ezeknek a korrupciós ügyeknek. A befektetői bizalom elvesztése likviditási problémákhoz is vezethet - mutatott rá Nunkovics Tibor a kockázatokra. Az elnök szerint Tarsoly Csaba, Quaestor-vezér viselkedése felháborító, miként az is, hogy "a felelősséget egy büntetett előéletű közfoglalkoztatottra tolta volna". - Felszólítjuk a kormányt, hogy végre nyújtson érdemi segítséget a kisemmizett embereknek - zárta szavait a választókerületi elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!