Közélet

2013.02.01. 10:07

Gyűlöletkampány kétféle nézőpontból

A gyűlöletkampány ellen szólalt fel sajtótájékoztatón a fideszes Czunyiné dr. Bertalan Judit és Völner Pál Tatabányán. A szocialista Lukács Zoltán szerint azonban csak tükröt tartanak a kormány elé.

W. Zs.

„A Fidesz válasza az MSZP gyűlöletkampányára” címmel Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott és dr. Völner Pál a Fidesz megyei elnöke tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a tatabányai megyeháza aulájában.

– Amennyiben hízelegni akarnék, azt mondanám a szocialistákat ennél jóval komolyabb pártnak gondoltam – mondta dr. Völner Pál. Hozzátette: szűkebb hazánk közélete eddig mindenféle személyeskedéstől mentes volt, most viszont a ténybeli viták hiányában pártjuk lejáratását tűzte zászlajára a baloldal. Állítását konkrét példával támasztotta alá: Esztergomban egy megöröklött problémahelyzettel szembesültek, de ha ott is a gyűlöletkampány irányába mozdulnának el, jóval kiélezettebb lenne a helyzet.

Czunyiné dr. Bertalan Judit elmondta: politikusként az építkezést és nem a rombolást, a választópolgárok zaklatását helyezi előtérbe. Úgy fogalmazott: a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai nyolc év jó néhány intézkedése folytán tönkretette az országot. Fröcsögés, rosszindulat jellemzi őket.

Mindkét politikus szót emelt egy aktuális döntés, az oroszlányi bánya – Márkushegy – bezárása kapcsán. A kormány nem a bezárásra, a 2014 év végéig lehetséges működtetésre adott 42 milliárd forintot. Inkább a tíz százalékos rezsicsökkentésről vitáznánk – fogalmazta meg üzenetét dr.Völner Pál.

Lukács Zoltán, az MSZP megyei elnöke így reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra: „Nehéz értelmezni, hogy mit éreznek gyűlöletkampánynak a Fideszes kollégák. Mi csupán szembesítjük őket azzal, hogy az országban nagyon nem jó irányba haladnak a dolgok”. A pártelnök úgy fogalmazott: Nem csak mi gondoljuk így, hanem az emberek több mint nyolcvan százaléka.

– Azt állítjuk, hogy kudarcos a gazdaságpolitika. Ötszázezer gyermek éhezik naponta az országban. Százával fagynak meg az emberek, sokszor a saját lakásukban. Négymillióan élnek a létminimum alatt. Közben százmilliárdért stadionokat építenek – reagált. – Azt állítjuk, hogy rossz irányba halad az oktatásügy és az ígéreteikkel ellentétesen cselekszenek. Azt állítjuk, hogy a Fidesz leváltása mára nemzeti ügy lett. Hol itt a személyeskedés, hol a gyűlölet? Ha ők úgy gondolják, hogy Matolcsy György és Hoffmann Rózsa jól végzi a dolgát, hát lelkük rajta. Mi úgy látjuk, hogy ők a Fidesz kudarcának jelképei lettek. Ami a tényszerű vitát illeti: csak a munka törvénykönyvéhez csaknem nyolcszáz módosító indítványt adtunk be. A Fidesz egyet sem támogatott. Így nehéz tényszerűen vitatkozni. Értem én, hogy közel a választás és nehéz szembesülniük a kudarcokkal, a népszerűtlenséggel. Mi csak tükröt tartunk a hatalomnak. Ha nem tetszik, amit abban látnak, ne a tükörre haragudjanak – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!