Közélet

2012.12.01. 12:41

Új eszközöket kaptak a tűzoltó egyesületek

Mintegy négymillió forint értékben vehettek át felszereléseket a Komárom-Esztergom megyei tűzoltó egyesületek a katasztrófavédelmi igazgatóságon.

M. M. A.

Komárom-Esztergom megyéből tizenegy önkéntes tűzoltó egyesület kapott pénteken felszereléseket, többek közt terelő bójákat, egyéni védőfelszereléseket, világító eszközöket, tömlőket a katasztrófavédelmi igazgatóságon. Az új eszközöket Czomba Péter tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató adta át az egyesületek képviselőinek.

Az átadón részt vett Futó Lajos, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is, aki többek közt arról beszélt, örömmel látja, hogy vadonatúj felszereléseket kapnak az egyesületek az igazgatóságtól.

- Nagy jelentőségű az átadó, hiszen az önkéntes egyesületek felszerelése ma még elmarad a hivatásosokétól, fejlesztésre szorul. - mondta az elnök. - Holott éppen a helyi tűzoltó egyesületek azok, akik legközelebb vannak az állampolgárokhoz, és akik egy-egy kárhelyszínre, éppen a közelségük miatt, elsőként érnek.

Futó Lajos azt is elmondta, a tárgyi segítség mellett a szakmai felkészítést is megkapják, jelenleg is csaknem százötvenen vesznek részt a negyvenórás képzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!