Közélet

2012.07.27. 15:49

A Fő térről az iskola udvarára került a térkő

Hétszáz négyzetméter burkolat szépíti a jövő héttől a tatabányai Árpád-Házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola udvarát. A Fő térről felszedett térköveket kapja az iskola.

P. J.

Nagy álom vált valóra – fogalmazott Turzáné Papp Erika, az Árpád-Házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola igazgatója, amikor a pénteki sajtótájékoztatón örömmel jelentette be Bereznai Csaba alpolgármester és a kivitelező cég, az Extrém Park Kft. jelenlétében az iskolaudvar felújítását.

Az intézmény pár hónappal ezelőtt pályázott a Fő tér rekonstrukció során felszedett burkolat egy részére, így 700 négyzetméternyi térkővel díszített udvar tervrajzát szemlélhettük meg. Az iskolavezető egy tombolaszelvénynek köszönhetően nyerte el a cég munkálatait, ami megalapozta a későbbi kapcsolatot, az önkormányzat Kéz a kézben programjához csatlakozó örökbefogadási szerződést.

Mint azt az alpolgármestertől megtudtuk több intézmény is nyújtott be sikeres pályázatot a térkövekre, eddig Bánhidára és a megyei József Attila könyvtárhoz került belőle.

A munkálatok kezdete a múlt hétre datálható és várhatóan a jövő hét kedden, vagyis a hónap végén fejeződik be, így a nebulók szeptembertől már az iskola esztétikai és biztonsági szempontból is kifogásolhatatlan udvarán tölthetik el idejüket a 20. tanév egy-egy kezdődő tanórája előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!