Közélet

2010.11.15. 17:32

Megvan a Vértes Agórája kivitelezője

A veszprémi székhelyű VEMÉVSZER Zrt. nyerte el a Vértes Agórája kivitelezését. A tatabányai közgyűlés hétfőn rendkívüli ülésen döntött erről.

Nagy László

A város közgyűlése hétfőn rendkívüli ülésen döntött a csaknem 2 milliárdos Vértes Agórája projekt kivitelezőjéről. A gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakaszában 5 érvényes pályázat érkezett. A Bíráló Bizottság október 27-ei ülésén szakmai szempontból megvizsgálta az ajánlatokat, és megállapította, hogy összességében a VEMÉVSZER Zrt. tette a legkedvezőbb ajánlatot.

A veszprémi székhelyű cég nettó 1,127 milliárd forintos áron vállalta a a projekt kivitelezését. Az előterjesztő Pleier Tamás, a Jogi és Közbeszerzési Bizottság elnöke reményét fejezte ki, hogy a város minél előbb szerződést tud kötni a céggel. A közgyűlés egyhangú szavazással döntött a VEMÉVSZER ajánlatának elfogadásáról.

A Közművelődés Háza fél éve üresen áll, azonban még nem világos, pontosan mikor kezdődik a felújítás. A Vértes Agóra projekt megvalósításával a város a Közművelődés Házából és a Tatabányai Múzeumból többfunkciós közösségi pontot hoz létre. A kivitelező felújítja és bővíti a jelenlegi épületet. A ház mintegy 450 négyzetméter hasznos alapterülettel bővül, kis, közép és nagycsoportok fogadására alkalmas közösségi terek jönnek létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!