Közélet

2010.10.01. 07:01

Eredmények az időközi választás után

Cellár József, szomódi polgármester: Szomódon is lezárult az önkormányzati ciklus, amit egy váratlan időközi választás is tarkított, így csak a 2009. márciusa óta elvégzett munkáról adhatunk számot. (x)

KEMMA

Az új képviselő-testületnek az első naptól kezdve az volt a célja, hogy a község fejlődését szolgálja közterületeink folyamatos karbantartásával, intézményeink fejlesztésével, a törvényben előírt feladatok maximális ellátásával, de fontosnak éreztük a civil szervezetekkel való jó együttműködést is.

Első és talán leglátványosabb eredményünk az óvoda bővítéssel egybekötött felújítása volt annak a 12 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásnak is köszönhetően, amivel sikerült csökkenteni az önkormányzat jelentős kiadásait. Döntésünk helyességét igazolja, hogy a korábbi 75-ös létszámhoz képest jelenleg 116 kisgyermek jár ide.

Az iskola felújítására ugyancsak sikerrel pályáztunk, s erre a célra is 12 milliónyi vissza nem térítendő támogatást nyertünk. Az elvégzett munkáknak köszönhetően nem csak szebb lett az intézmény, de az energetikai számítások alapján a fűtési költségek is minimum 30-35 százalékkal csökkennek majd a falak és a tető szigetelése mellett a régi ablakoknak újakra cserélése miatt.

Tény, hogy az új játszótér kialakítására még az előző, önmagát idő előtt feloszlató képviselő-testület adott megbízást, de annak hiánypótlási kötelezettségét már mi teljesítettük, s ennek következtében 7,4 millió forintot nyertünk erre a célra. Néhány napja újraavathattuk a szépen felújított sportöltözőt is annak a 7,1 milliónyi támogatásnak köszönhetően, amiből az asztalitenisz szakosztály tagjainak is tudtunk új felszereléseket vásárolni több mint egymillió forintért.

Említést érdemel továbbá, hogy a napközi épületének felújítása ugyancsak elkezdődött, az iskola egyik osztálytermének parkettázása is befejeződött, s megtörtént az I. világháborús emlékmű felújítása.

Közben elkészült a község legújabb rendezési terve, mely jó alapot biztosít településünk számára a további fejlődéshez, melynek fontos része lesz a csapadékvízelvezető árkok állapotának alapos felmérése, folyamatos felújítása az esetleges károk elkerülése, illetve azok csökkentése érdekében.

Végül csak annyit, hogy a fent említett beruházások és egyéb tennivalók elvégzéséhez az önkormányzat nem vett fel hitelt, így a község anyagi helyzete rendezett.

A képviselő-testület nevében
Cellár József
polgármester
2009-2010

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!