Közélet

2010.06.05. 18:50

Elmarasztalták a vagyonkezelőt a bábolnai földügy miatt

Elmarasztalta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t a Fővárosi Bíróság. A döntés szerint a vagyonkezelő szabálytalanul járt el, amikor több, mint 800 hektár bábolnai földet bérbe adott.

Kemma.hu/MNO.hu

Szabálytalanul járt el több mint 800 hektár bábolnai föld bérbeadásakor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – értesült a Magyar Nemzet online, arról a Fővárosi Bíróság által hozott döntésről, amelyet a Komárom-Esztergom megyei önkormányzat keresete nyomán indítottak.

A vagyonkezelő, a helyi önkormányzat és egyes magáncégek bábolnai üzleteit jelenleg a főügyészség is vizsgálja. A Fidesz a bábolnai földértékesítést is azon tizenkét ügy között szerepelteti, amelyekben elszámoltatás kezdődik.

A bábolnai földügyleteket a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) többször is kifogásolta. Legutóbb a szövetség igazgatója, Budai Gyula arról beszélt, hogy mintegy 7,7 milliárd forinttal rövidítették meg a bábolnai földeladásokkal az államot. Álláspontja szerint egy ingatlanforgalmazó cég hirdetményében megjelent egy 240 hektáros földterület hirdetése, amelyben 8 milliárd forintért árulják a telket. A földet Budai szerint két stróman vásárolta meg 227 millió forintért egy olyan pályázaton, amelyet a bábolnai önkormányzat kezdeményezett. Akkor Dr. Horváth Klára bábolnai polgármester úgy nyilatkozott a Kemma.hu-nak, hogy önkormányzatuk törvényesen járt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!