Közélet

2009.11.27. 07:34

Bemutatkoztak az MSZP jelöltjei

A Fidesz szerdán mutatta be a IV. számú körzet képviselőjelöltjét. Csütörtökön az MSZP huszadik születésnapját köszöntő ünnepség előtt Lukács Zoltán, a párt megyei elnöke pedig megnevezte a szocialisták egyéni jelöltjeit a következő parlamenti választásokra a megye valamennyi választókerületében.

Fenyvesi Károly

 A Magyar Szocialista Párt megalakulásának huszadik évfordulóját csütörtök este Dorogon is megünnepelték. Miközben a születésnapra érkezők lassan megtöltötték a nagytermet és a hűtőszekrényekből az asztalokra került a sok-sok kis, 20 feliratú – ránézésre – csokitorta, a sajtó munkatársai az egyik kis teremben a jövőről kaptak információkat.

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, az MSZP alelnöke, Lukács Zoltán, a párt megyei elnöke és dr. Tittmann János, a térség országgyűlési képviselője, dorogi polgármester, illetve Winkfein Csaba, az MSZP esztergomi és Baranyai Lőrinc dorogi pártelnök ült az U-alakú asztal rövidebb oldalán. Lukács Zoltán nem sokat cifrázta a dolgot, bejelentette, kik a párt országgyűlési képviselő-jelöltjei:

Az I. számú választási körzetben (Tatabánya) Kilián Géza, a II. számúban (Tata) Szaniszló Zoltán, a III. körzetben (Oroszlány) Keleti György, a IV. számúban (Komárom) Nagy Zoltán, az V. körzetben (Esztergom-Dorog) Winkfein Csaba.

Lukács Zoltán elmondta azt is, hogy annak az is oka, hogy az öt körzetben négy új jelöltje van a pártnak, hogy Dr. Schvarcz Tibor, Zatykó János és dr. Tittmann János nem kívánt indulni a következő esztendei országgyűlési képviselő választáson. Munkájukkal eddig becsülettel képviselték körzetüket, köszönet illeti őket ezért. Mindannyian segíteni fogják reménybeli utódaikat a választási kampányban.

Kiss Péter felhívta a figyelmet arra, hogy új, fiatal, de politikai tapasztalatokkal rendelkező megyei jelöltekkel is készülnek a választásokra. A jelenlegi kormány megteremtette, megteremti az esélyt a bíztató folytatásra, a jövő magyar valóságával kell foglalkozni, nem a bajok forgatókönyvét tovább lapozgatni.

A Kemma.hu kérdésére a miniszter elmondta, Winkfein Csaba meghívását örömmel fogadta el. Az V. számú választási körzet szocialista párti jelöltje Esztergomban önkormányzati képviselő, Doroghoz többek közt egyik nagyapja bányász múltja is köti, és a bányászok mindig is karakán értékválasztó emberek voltak.

Kiss Péter megemlítette azt is, hogy emlékszik még arra, amikor nem volt teljes az összhang az esztergomi és a dorogi MSZP alapszervezet tagjai között. Személyes közreműködése is szerepet játszott abban, hogy ez már a múlté, sőt baráti szálak is kötik már a térséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!