Közélet

2009.08.21. 12:04

Mentőövet dobnak a jelzáloghiteleseknek

A gazdasági válság egyik tragikus következménye: következtében: jelzáloghitelekkel küszködik jó néhány, hazai háztartás. Megsegítésükről tárgyalt az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottsága.

kemma.hu

Alelnökük, a szocialista Winkfein Csaba, Komárom-Esztergom megyei országgyűlési képviselő elmondta, hogy felkérték a hitelkihelyezésekkel foglalkozókat, hogy az etikai kódex megalkotásáig, a pénzügyi szolgáltatók működésével kapcsolatos ellenőrzések lezárultáig ne kezdeményezzenek a családok kilakoltatásához vezető eljárást. A Pénzügyminisztérium szerint mintegy háromezer lakás kerülhet kalapács alá.

Winkfein hangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak is szerepet kell vállalniuk a lakosság tájékoztatásában és az egyéni, valamint a családokat érintő problémák hatékony kezelésében. Az etikai kódexben foglaltak minden pénzügyi szervezetre kötelező érvényűek lesznek. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a jövőben hatósági jogkörrel rendelkezik, így segítve az ügyfelek határozottabb érdekképviseletét a pénzintézetekkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!