Közélet

2009.03.17. 16:21

A megyei elnök nem kapkodna Császár Antal MDF-tagságával

Jagarics Ferenc Komárom-Esztergom megyei MDF-elnök szerint már felkapcsolták a villanyt, támogatják az EP-listát, és ha csökkentenék a frakciók minimális létszámát, senki sem fenyegetőzhetne kilépéssel.

Sz. A.

– A megyei elnökök egyetértettek Dávid Ibolya elnökasszonnyal abban, hogy az Európa Parlamenti választások előtt ne tartson országos gyűlést a Magyar Demokrata Fórum – osztotta meg velünk a múlt hét pénteki, több órás MDF-gyűléssel kapcsolatban Jagarics Ferenc, a párt megyei elnöke.
Azt is megtudtuk, hogy a kampány hivatalosan március 28-án kezdődik, annak részleteit még most dolgozzák ki, s noha ez elsősorban a pártról szól, biztos hogy megyei szinten is nagyobb aktivitás jellemzi majd az MDF-eseket.

– Fontos a megyében is a megjelenés. Világosan kiderül majd a voksoláson, hogy az MDF-nek hány szavazata van. NIncs ennél jobb közvéleménykutatás – tette hozzá Jagarics Ferenc, akitől azt is megkérdeztük, mit szól az EP-listavezető Bokros Lajoshoz és Habsburg Györgyhöz. Egy hasonlattal élve elmondta, hogy elsőre kiverte a biztosítékot a hír, de aztán felkapcsolták a villanyt, elgondolkodtak, és már támogatják a listát.

Azzal kapcsolatban, hogy Dávid Ibolya lehetséges miniszterelnökként is emlegette Bokrost a Parlamentben, Jagarics elmondta, ezzel az elnökasszony csak egy lehetőséget adott a Fidesznek, hiszen nekik még nincs programjuk.

Császár Antal volt Fideszes esetleges MDF-tagságával kapcsolatban a megyei elnök még nem kapkodna, bár ahhoz véleménye szerint sem fér kétség, hogy Császár jobboldali. Mint mondta, hallott ő már öt fős kisgazda frakciótól, és ha a parlament mostantól leszállítaná mondjuk öt főre a minimális taglétszámot egy frakcióban, senki sem fenyegetőzhetne azzal, hogy kilép, ha valami nem a kedve szerint alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!