távoltartás megszegése

2020.01.27. 15:09

Meghosszabbították az élettársa nyakához kést szorító férfi letartóztatását

Az ügyészség indítványára a bíróság a távoltartást súlyosan megszegő férfi letartóztatását további három hónappal, április 26-ig meghosszabbította.

Kemma.hu

A férfi azzal fenyegetőzött, hogy rárúgja az ajtót a barátjára, akivel megromlott a viszonyuk, és a nyakához tartja a kést. Végül tényleg előkerült a kés...

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség január 21-én indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a vele szemben elrendelt távoltartás szabályait súlyosan megszegte.

Dr. Zsirai Veronikától, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy büntetett előéletű gyanúsítottal szemben indítványozta a letartóztatás elrendelését, tekintettel arra, hogy a gyanúsított súlyosan megszegte a távoltartás szabályait, valamint vele szemben a bűnismétlés veszélye is fennáll. A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyezően további három hónappal, április 26-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását.

A nyomozó hatóság 2019. május óta folytat nyomozást a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mivel megalapozott gyanú merült fel arra nézve, hogy a férfi 2019. május 5-én az éjszakai órákban egy Komárom-Esztergom Megyei településen a családi házban előzetes szóváltást követően megütötte élettársát, aki az ütéstől elesett, a fejét a járólapba verte és ettől életveszélyes koponyasérülést szenvedett el. Emiatt a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2019. május 16-án távoltartást rendelt el a férfival szemben és előírta a gyanúsított számára, hogy a sértettel ne lépjen kapcsolatba, tőle és az ingatlanától tartsa távol magát.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a távoltartás szabályait 2019. december 21-én súlyosan megszegte, mivel élettársa házának udvarában előzetes szóváltást követően a sértettet arcul ütötte, majd egy 20 cm pengehosszúságú kést a nyakához szorított, közben azt kiabálta, hogy „ha nem leszel az enyém, akkor másé se”. Ezt követően a gyanúsított a sértettet elengedte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában