Kék hírek, bulvár

2010.04.01. 08:48

Új rendőrautókba pattanhatnak az újoncok

Tíz frissen végzett rendőr szakközépiskolással és tizenhét új autóval gyarapodnak a Komárom-Esztergom megyei rendőrkapitányságok.

K. M. H.

A tíz frissen végzett rendőr közül egyikük Tatabányán, hárman Komáromban, ketten-ketten Tatán és Esztergomban, valamint még egy-egy fő Oroszlányban és Dorogon teljesít ezentúl szolgálatot.

A főkapitány hozzátette: tizennyolc Komárom-Esztergom megyei fejezte be tanulmányait most valamelyik rendőr szakközépiskolában, hogy csak tízen kezdtek dolgozni annak az az oka, hogy a többieket más megyébe vezényelték.

– Bár tizennyolc Komárom-Esztergom megyei fiatal kapott most bizonyítványt, ők  nem itt kezdik meg a munkát, mert másik megyébe vezényelték őket. Tavaly negyvenegy rendőr kollégát köszöntöttünk az állományban, ma huszonketten nem dolgoznak már nálunk, mert kérték áthelyezésüket a lakóhelyük szerinti kapitányságokra. Szeretnénk a megyéből beiskolázni fiatalokat, hiszen a helyi gyökerek és a helyi ismeretek is fontosak a munkájukhoz – hangsúlyozta dr. Gorgosilits Fábián.

A főkapitány hozzátette: reménykedik abban, hogy a további most végzett fiatal megyei rendőr is kéri majd az áthelyezését Komárom-Esztergom megyébe, hiszen a megye is létszámhiánnyal küzd, még legalább ötven rendőr munkájára lenne szükség.

A szerdai nap másik apropója volt, hogy dr. Gorgosilits Fábián átadta az új rendőrautók slusszkulcsait az egyik kitűnő eredménnyel végzett újoncnak, Reményi Ritának, akinek a kiváló eredményét azzal is díjazták, hogy azonnal előléptették, és törzsőrmesterként szolgál ezentúl Esztergomban.

A megyei géppark egyébként tizenhét új járművel gyarapodott, s mint a főkapitány kiemelte: büszke arra, hogy a rendőrautók átlagéletkora az újakkal együtt négy év. A lízingelt gépkocsikat egyébként speciálisan a rendőri munkának megfelelően szerelték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!