igazi szuperhősök

2018.02.07. 21:00

Kate Winslet és Leo DiCaprio nem csak a Titanicon fogtak össze

Amikor meghallották egy fiatal nő tragikus történetét, azonnal tudták, hogy segíteniük kell. Titokban tették és megmentettek egy embert.

Kate Winslet a The Morning című tévéműsorban mondta el, hogy anyja petefészekrákban halt meg, és ha rajta nem is tudott, legalább más betegeknek akar segíteni.

A fiatal, 28 éves nő, Gemma Nuttall borzalmas története 2013-ban kezdődött. Terhes volt, amikor petefészekrákot diagnosztizáltak nála, de nem volt hajlandó lemondani a gyerekről, így nem lehetett elkezdeni nála a gyógyszeres kezelést. Később többszörös agydaganatot is találtak nála, az orvosok pedig kevesebb mint fél évet jósoltak neki.

A filmsztár értesült a Gemma rettenetes megpróbáltatásairól, és azonnal összeállt DiCaprióval együtt pénzt gyűjteni, és a kilétüket titokban tartva kifizettek Nuttallnek  „valamiféle csodakezelést” Németországban.

„És használt. Tényleg használt. Összegyűjtöttük a pénzt, a kezelés sikeres volt, és azt hiszem, az igazi üzenet ez: a bajok akkor is megoldódhatnak, ha az előrejelzés rossz, ha az előrejelzés egyenesen pusztító.”

- mondta Winslet, aki telefonon nyilatkozott a műsorban.

„Az anyám nagyon, nagyon rosszul volt, és úgy gondoltam, hogy hihetetlenül büszke lenne rám, ha legalább máson segíthetnék, egy másik fiatal anyán. (...) Egyszerűen csodálatos volt. Csaknem 200 ezer fontot, azaz 280 ezer dollárt sikerült összegyűjtenem, és ez volt az a pont, amikor úgy döntöttém, oké, ideje felhívnom Leo barátomat. Felhívtam hát, és azt mondtam neki: Szerinted össze tudnánk hozni egy jótékonysági ebédet vagy valamit? Erre azt felelte, hogy ennél jobbat tud: menjek vele St. Tropez-ba, és a Leonardo DiCaprio Alapítvánnyal árverezzünk el egy közös ebédet – Jack-kel és Rose-zal a Titanicból.”

Az árverés végül 1,35 millió dollárral zárult, és az összeget megosztották DiCaprio jótékonysági alapítványa, illetve Nutall között. Gemma  meggyógyult, így a maradék pénzt rákos betegeket segítő alapítványoknak adományozta.

„Nem tudom kifejezni szavakkal, mennyire hálás vagyok Kate-nek és Leonak. Nélkülük biztosan teljesen máshogy végződött volna a történetem”

– nyilatkozta a Gemma a Mirrornak.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!