Időjárás

2017.09.12. 06:10

Esős, szeles ősz lesz ma a társunk

Esős, felhős lesz az idő, a hőmérséklet is visszaesik, 18-24 fok között alakul.

Kedden hajnalban északon és a középső országrészben esős, szeles idő volt a jellemző. Reggelre a szél viharossá erősödik. Hajnalban 14 és 19 fok közötti hőmérsékleteket mértek.

Napközben a nyugati és délnyugati megyék felett is beborul az ég és a délután második felében már kisebb eső ott is kialakulhat. A hétfőihez képest jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés mértéke, az ország nagy részén csupán 18 és 24 fok közé emelkedhet a hőmérő higanyszála, ugyanakkor a Tiszántúlon még lehetnek 25 fok feletti maximumok is.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, a Velencei-tó, a Szelidi-tó és a Lupa tavak vize 18-19 fok között van, a Fertő 18, a Tisza-tó pedig 19 fokos.

A Duna vize 16 és 19 fok között változik: Komáromtól Mohács irányába egyre melegebb. A Tiszán a legalacsonyabb hőmérsékletet, 17 fokot Szolnokon mérték, Tokajnál valamivel melegebb, 19 fokos a folyó, Szegednél pedig a legmagasabb a hőmérséklete, ott 22 fokos.

Az Adrián is marad a felhős, szeles és esős idő. Napközben a 20 fokot is alig haladja meg a hőmérséklet. A tenger vize a horvát partoknál 23-24 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!