Hírek

2006.11.03. 07:00

A Megatánc megasztárja

A megatánc zsűrijének egyik legnépszerűbb tagja a magyar-mexikói Daniela Hernandez Faith, aki szinte lubickol a szerepében.

Csontos Tibor

- A hétvégén elmarad a Megatánc adása. Mi tud az okokról?

- Mivel az elmúlt héten több megemlékezést is bejelentettek a forradalom gyásznapjára, a TV2 úgy döntött, hogy egy héttel elhalasztja a Megatánc holnapi döntőjét és a várható országos érdeklődés miatt az este során rendszeresen beszámol a november negyedikei eseményekről.

- Gondolom, várja a következő döntőt.

- Ugyanolyan izgalommal, mint az eddigieket. Nagyon jól érzem magam a zsűriben, azt hiszem, ez számomra ugyanolyan kihívás, mint a versenyzőknek. Mexikóban építettem fel az életemet, de e feladat kedvéért szívesen elutaztam Budapestre. Ráadásul színvonalas és nagyon erős a mezőny.

- Mit hagyott Mexikóban a Megatánc kedvéért?

- Most fejeztem be a táncművészeti egyetemet, a névjegyemre rá is került a táncos-koreográfus megjelölés. A diplomamunkám is frissiben készült. Ez utóbbi egy táncos rövidfilm, amit hamarosan Magyarországon is bemutatunk majd. Persze, semmiről nem maradtam le Mexikóban, most az itteni munkáim és a táncvetélkedő váltak fontossá.

- Azt mondta, erős a mezőny. El tudna képzelni velük egy saját társulatot?

- Valóban tehetségesek, de a kérdésében nyitott kapukat dönget: ha nem is a döntő teljes mezőnyével, de egyik tagjával már elkezdtem egy közös munkát. Ő nem került a döntőbe, nem azért, mert tehetségtelenebb lenne, egyszerűen klasszikusabb  stílusban táncol és nekem most erre van szükségem az új darabomban.

- Úgy tetszik, lubickol a zsűritag szerepében.

- Eleinte nem így nézett ki... Bár színpadi ember vagyok, szokatlan volt, hogy kamerák és reflektgorok kereszttüzében kell véleményt mondanom a produkciókról. A lámpalázamat végül is a versenyzők segítették legyőzni: tetszik, mennyire jól átélik a különböző stílusokat, mennyire képesek elsajátítani bizonyos technikákat.

- Mit gondol, Mexikóban is sikere lenne egy hasonló sorozatnak?

- Ott már régóta megy hasonló program. Szerintem az emberek a világon mindenütt szeretik a táncot, s ha összevetem a Megatáncot a Megasztárral, azt kell mondanom, jóval nehezebb táncolni, mint énekelni, anélkül, hogy bántanám a megasztárosokat. Egyébként már annyi tapasztalatot szereztem a zsűrizésben, hogy Mexikóban is vállalnék hasonló televíziós szerepet...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!