Hírek

2006.07.04. 15:38

Kuncze: a kormánypártok felelősek az elmúlt négy évért

A kormánypártok felelősek az elmúlt négy évért és annak következményeiért, amelyeket most nekik kell elhárítaniuk - jelentette ki az SZDSZ elnöke a közszolgálati televízió reggeli műsorában kedden.

BAMA

"A kormánypártok valóban felelősek az elmúlt négy évért és annak következményeiért, most pedig nekik kell ezeket a  következményeket elhárítaniuk azzal együtt is, hogy ennek szemmel láthatóan népszerűségvesztés az eredménye" - fogalmazott Kuncze Gábor a Nap-kelte műsorában. Mint mondta, az elmúlt négy és az azt megelőző két évben meghozott döntések olyan kényszerpályára állították a költségvetést, amely bizonyos intézkedések nélkül szétfeszíti az ország lehetőségeit. Ugyanakkor a műsorvezető kérdésére elismerte, hogy ezeket az intézkedéseket már korábban meg lehetett volna tenni.

Példaként említette, hogy a 25 százalékos áfakulcs januári 20 százalékra csökkentését szerinte el kellett volna halasztani, és ezt a véleményt ma már a miniszterelnök is osztja. A középső áfakulcs múlt héten bejelentett 15-ről 20 százalékra emelésével kapcsolatban elmondta, szerinte egyáltalán nem biztos, hogy az élelmiszerárakban mindenhol lehet érvényesíteni az 5 százalékos emelést, mivel az élelmiszerpiacon nagy a verseny. Ismételten hangsúlyozta: az SZDSZ rendszerben gondolkodik - egységes, egykulcsos, 20 százalékos adórendszer -, amelynek fontos eleme, hogy az áfa egy kulcs szerint adózik.

Kuncze Gábor kiemelte: a liberálisok a kampányban végig arról beszéltek, hogy az első két és fél évben helyre kell állítani a költségvetés egyensúlyát.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!