Hírek

2005.04.27. 00:00

Gálvölgyi fiatal szeretője

Parcsami G.

– El ne kiabáljam, ez a nyaram elég nyugalmasnak tűnik – mondja Mandel Helga. – Alig várom már, hogy végre kipihenjem magam. A tervek szerint kiköltözünk párom családjának nyaralójába, Ráckevére. A Duna-parti csöndben pedig feltöltődöm energiával, és teljes erőbedobással kezdem újra a munkát. Ha nyár, akkor természetesen a tengerparti nyaralás sem maradhat el. Kedvesemmel szeretnénk elbújni pár hétre egy horvátországi szigeten.

Helgát a Játékszínben a Hotel Plazában láthatjuk. – Beugróként kerültem az előadásba – meséli. – A kollégák szeretete és odafigyelése nagyon sokat segített abban, hogy jól oldjam meg a szerepemet. Az első felvonásban a főszereplő, Gálvölgyi János szeretőjét, az utolsó részben a lányát alakítom. Roppant izgalmas feladat ez az átváltozás. A művésznőt még láthatjuk a Játékszínben a Kaktusz virága és a Bubus című darabban. A  Pesti Magyar Színházban, a Bob hercegben pedig udvarhölgyet alakít. Helga legszívesebben lemezt hallgat, ha fellépései engedik.

– A komolyzene gyerekkori szerelmem – árulja el. – Zenetagozatos iskolába jártam, évekig tanultam furulyázni, klarinétozni és zongorázni. A színház mellett a testmozgást is fontosnak tartom. Régen többet mozogtam, ma már sajnos jóval kevesebb idő jut rá. A BHG (Budapesti Híradástechnikai Gépgyár) csapatának, amelynek 1986 és 1990 között igazolt kosárlabda-játékosa voltam, még ma is szorítok.

1994: Nemzeti Színház Színiakadémiája, majd Nemzeti Színház

1995: Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház

1999: Nemzeti Színház

2000-től Pesti Magyar Színház

Főbb szerepei: Mirandolina (Mirandolina), Angéla (Csók), Henriette (Tudós nők), Charlotte (Sade márkiné)

Filmek: Mahler; A három testőr Afrikában; Rap, Revü, Rómeó

Televíziós sorozatok: Szomszédok, Tea, Limonádé, Barátok közt, Perpatvar, Szeret, nem szeret -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!