Választás

2022.04.03. 10:30

Felébredt Csép: megharmincnyolcszorózodott a szavazók száma két óra alatt

Megnéztük, milyen a szavazókedv Komárom-Esztergom megyében. Mondjuk az első három óra legjeit.

Kemma.hu

Komárom-Esztergom megyében 9 óráig az arra jogosultak 9,56 százaléka szavazott, ami egészen pontosan 23 ezer 292 embert jelent. Lássuk, hogy alakul a voksolás az első 3 órában, hol voltak a legfürgébbek a voksolók.

Reggel hétkor a komáromi 12-es szavazókör vezetett 3,36 százalékos részvételi eredménnyel, ezt követte a bábolnai 1-es számú a maga 2,96 százalékával, majd az esztergomi 2-es számú 2,92-vel. Az első választókerület legkorábban kelő szavazóköre a 15-ös számú volt, 2,89 százalékkal. A legkényelmesebb Csép volt, ott ugyanis a szavazatszámláló bizottságnak egy, azaz egy szavazópolgár adott feladatot. 

Kilenc órára átvette a vezetést a tatai 11-es szavazókör, a Magyary művelődési házban kialakított helyiség ugyanis 15,32 százalékos részvételi arányról számolt be. Ácson a 8-as szavazókörben 14,51 százalékos volt a részvétel, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára holtversenyben az esztergomi kettes és a tarjáni hármas szavazókör léphetett: 13,83-13,83 százalékkal. A csépiek is felébredtek, szó szerint megharmincnyolcszorozták a részvételüket, ugyanis 9-ig már 38-an szavaztak.

Kövesd élő hírfolyamunkat a választás eseményeiről! Ha láttál, tapasztaltál valami különleges, érdekeset vagy épp meglepőt, jelezd a [email protected] mailcímen. A levél tárgyába írd be: voks2022.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!