Választás

2022.03.28. 20:00

Erős Gábor Esztergomban már bizonyított, a térséget is sikeresen képviselné

„Amit a sport világában megtanultam, az javamra vált és végigkísér a politikában is” – vallja Erős Gábor, akit a Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületében indítanak a kormánypártok az április 3-i választáson. A már visszavonult játékvezető-asszisztenssel politikai pályája kezdetéről, az M100-as gyorsforgalmi útról, illetve az esztergomi gátrendszerről is beszélgettünk.

W. P.

– Meglepte, hogy felkérték az országgyűlésiképviselő-jelölt posztra? 
– Meglepett, de egyben hatalmas megtiszteltetésként éltem meg. Mivel Esztergomban képviselőként és alpolgármesterként is helytállok a mai napig, számomra egyértelmű volt, hogy a felkérést el kell fogadnom, hiszen már rég elköteleződtem a jobboldal felé. 

– Annak idején minek a hatására kezdett el a helyi politikával foglalkozni? 
– Esztergomban születtem és azóta is itt élek a családommal, így mindig is fontos volt számomra a város fejlődése és jóléte. Úgy éreztem, hogy a politikán keresztül tenni is tudok városunkért, így 2014-ben elindultam az önkormányzati választáson, amit meg is nyertem. Így lettem Esztergom 1-es választókörzetének képviselője, majd 2019-ben a város alpolgármestere is. 

– A legtöbben nem Esztergom alpolgármestereként, hanem játékvezető-asszisztensként ismerik. Mit szóltak ahhoz a sportbarátok, hogy a politikai életben is tevékenykedik? 
– Nagy örömömre minden barátom elfogadta és támogatta a döntésemet. Ők azok, akik igazán tudták rólam, hogy ugyanolyan lelkesedéssel, elköteleződéssel, illetve alázattal fogom a munkámat végezni a politikában, mint a sportéletben is. 

– Mit tanult a sport világából, amit hasznosítani tud a politikában is? 
– A játékvezetés során elengedhetetlen volt a kitartás, lojalitás és az odaadás. A sport megtanított arra, hogy tudjak csapatban dolgozni és gondolkodni. Minden, amit a sport világában megtanultam, az a javamra vált és végigkísér a politikában is. 

– Mint sportember vagy mint pártember nyílnak meg önnek az emberek szívesebben? Mit tapasztal a településeket járva? 
– Eleinte azok nyíltak meg könnyebben nekem, akik a sportból ismertek. Azonban az elmúlt időszakban mint politikushoz is egyre többen közelednek felém nyitottsággal. Tisztában vagyok azzal, hogy nagyon rövid a kampányidőszak, emiatt nem tudtam még minden helyre eljutni, ahová szerettem volna. Sajnos a vírushelyzet is közbeszólt, hiszen a kisebb településeken a korábbi évekhez képest kevesebb rendezvényt szerveznek. 

Minden tőlem telhetőt megteszek, igyekszem annyi helyre eljutni, amennyire csak tudok. Minden meghívás megtiszteltetés számomra, hiszen ez azt mutatja, hogy bíznak bennem az emberek és ez a legfontosabb. 

– Esztergom és térsége várja, hogy mihamarabb megépüljön az M100-as gyorsforgalmi út. Ön mit vár a beruházástól? 
– A térség az elmúlt években folyamatosan fejlődött és az M100-as út megépítésével tovább fejlődik. Ez egy régóta várt fejlesztés, hiszen a beruházás révén a közlekedés felgyorsul, ami a helyi vállalkozásokra is pozitív hatást gyakorol. 

– Az esztergomi gátrendszer megépítése élénken foglalkoztatja a város lakosságát. A beruházás valóban megoldaná a több évtizedes problémákat? 
– Úgy gondolom, hogy a válasz igen. A gátépítés Esztergom városában kiemelt szerepet tölt be. Célunk, hogy a létesítmény mihamarabb megépüljön, ha jól tudom, már a szerződéskötés előtti fázisban vagyunk. 

– Amennyiben elnyeri a választók bizalmát, úgy milyen tervei vannak a kisebb településekkel kapcsolatban a választókerületben? 
– Az elmúlt évtizedben megkezdett fejlesztéseken mindenképpen tovább szeretnék dolgozni. Fontos számomra, hogy a településfejlesztés a polgármesterekkel és az ott élőkkel közösen összefogva valósuljon meg. Közös erővel bármire képesek vagyunk. 

Labdarúgó játékvezető-asszisztensként vált ismertté - Erős Gábor 1971-ben született Esztergomban. Házas, három felnőtt gyermeke van. Társalgási szinten beszél angolul. A labdarúgás mellett a kertészkedés és a borászkodás a hobbija. 1994-től vállalkozó, vendéglátó-üzletvezető végzettséget szerzett. 1994-ben a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség játékvezetője lett, 2000-től pedig az MLSZ játékvezető-asszisztense. 2003-ban FIFA labdarúgó játékvezető-asszisztens, 2006-ban felsőfokú játékvezetői vizsgát tett, 2003 és 2016 között számos rangos sporteseményen vett részt, több díjat is kapott. 2016-tól a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottság és a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Játékvezetői Sportalapítvány elnöke. 2021 óta fitneszszakedző. 2014-ben lett önkormányzati képviselő, 2019-ben Esztergom alpolgármestere lett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!