Fejlesztés gőzerővel

2022.02.23. 15:03

Látványos fotók: egyre jobban körvonalazódik a tatabányai kórház új szárnya

Rá sem lehet ismerni a Szent Borbála kórház udvarára. A földből lassan kinő egy új épület, hogy az ellátás még korszerűbb legyen a megyeszékhelyen.

Kemma.hu

Bencsik János országgyűlési képviselő közösségi oldalán mutatott friss képeket a tatabányai kórházat érintő legújabb fejlesztésről. Mint ismeretes, az utóbbi néhány évben 11 milliárd forintos fejlesztés történt az intézményben, jelenleg pedig egy újabb, 18 milliárdos beruházás zajlik.

Az új kórházi szárny megépítése elsősorban az onkológia, a mozgásszervi és kardiológiai rehabilitáció, továbbá a pszichiátriai ellátás feltételeit hivatott javítani. A munkálatok elején megtörtént a közművek kiváltása, a régi épületek elbontása, az új parkolók is elkészültével pedig elkezdődhetett az új kórházi szárny alapozása is.

Mint arról korábban beszámoltunk, a fejlesztés a Modern Városok Programon belül valósul meg. A korábbi 6 milliárd forint mellé, a tatabányai önkormányzat egyetértésével további 5 milliárd forintot csoportosítottak át a Modern Városok Program keretéből, 7 milliárd forintot pedig a kormány biztost a projektre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!