Autópálya szeli ketté

2022.02.24. 12:22

Bölcsőde kerül Baromállás dűlőbe, orvosi és védőnői szoba is lesz az épületben

14 kisgyermek ellátására alkalmas intézménynek ad majd otthont a várhatóan jövőre megnyíló épület.

Sugár Gabriella

A polgármesteri hivatalban fogadta Nagy Csaba polgármester Bencsik Jánost Vértesszőlősön február 24-én. A 3500-as lélekszámú falu közigazgatási határait teljesen kettészeli az autópálya, a döntéshozók a „túloldalra” szakadt Baromállás dűlőt érintő beruházásokat tekintették át találkozójukon.

A település polgármestere kiemelte: a Baromállás dűlőben hivatalosan 750-en, valójában azonban ennél többen élnek. Nagyon sok a kisgyermekes család, akiknek rendkívül körülményes a bejárás Tatabánya-Kertvároson át Vértesszőlősre. Éppen ezért mini bölcsődét építenek majd a Duna dűlő végére, s az utakat összekötő Hernád dűlő aszfaltozása is megtörténik, hogy könnyebben tudják megközelíteni az itt élők az ingatlanokat, s majd később az új gyermekintézményt.

Bencsik János kiemelte: tavaly készült el a Duna dűlő útburkolata a Magyar Falu Programból, s az idén a Hernád dűlő aszfaltozása és csapadékvíz-elvezetése oldódik majd meg a Vidékfejlesztési Program keretében 73 millió forintos támogatásból. A bölcsőde pedig TOP-os projekt.

A 280 milliós támogatás mellett forráskiegészítésre is szükség lesz majd az építkezéshez. A két csoportos, 14 kisgyermek ellátására alkalmas intézmény mellett orvosi, védőnői szobát is nyitnak a várhatóan jövőre megnyíló épületben.

Sok a kisgyermek a dűlőkben - Vértesszőlős talán az egyetlen olyan megyei településünk, amelynek a közigazgatási területét kettészeli az autópálya. A Baromállás dűlőben élők ezért csak Tatabánya-Kertvároson keresztül tudják megközelíteni a falu központját. Az elmúlt hét évben ötszáz fővel emelkedett a Szőlősön élők száma. A település arányaihoz képest a dűlőkben rendkívül sok a kisgyermek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!