Pályázati forrásokból

2022.02.24. 14:45

Biztonságba kerülnek az ingatlanok és a külterületi közlekedés Bajon

Bajon sikeresen pályázott az önkormányzat a külterületi utak felújítására, illetve a csapadékvíz-elvezetési rendszerek kiépítésére.

Petrik József

Fotó: G. A.

A baji községházán Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos, illetve Schunder Tibor, a település polgármestere számolt be arról, hogy mennyiért és miképp újítják fel a külterületi utakat a TOP és a Vidékfejlesztési Program pályázati forrásaira alapozva.

Bajon a Szőlőhegyen és környékén a nagy esőzések az ingatlanokat veszélyeztetik. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül megkezdték a csapadékvíz elvezetési rendszer kiépítését. De Baj azóta, az agostyáni oldali településrész csapadékvíz-elvezetésének fejlesztésére is eredményesen pályázott. A közbeszerzés befejeződött, a 120 millió forintos beruházás megkezdődött. Szintén sikeres volt a Baj község csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése III. ütem tárgyú pályázata. Az 57,7 milliós támogatású projektben az Ady Endre utca csapadékvíz-elvezető rendszerét korszerűsítik.

Forrás: beküldött

A községnek a Vidékfejlesztési Programban, a Külterületi helyi közutak fejlesztése tárgyú pályázatát is kedvezően bírálták el. Az elnyerhető támogatás 300 millió. A beruházás költsége 314,7 millió. A beruházás 95 százalékos támogatottságú, az 5 százalékos önerő 15,7 millió forintot tesz ki. Ebből megújulhat a 052 helyrajzi számú út és Pluhár István út, az Agostyáni dűlő és Mély út, a Kecskehegyi út, a Vincellér út, az Erzsébet királyné út és a Szent András út.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!