Visszatekintés

2024.06.11. 12:41

Bartucz László elárulta, hogy mi volt a szezon mélypontja

Hiába a szép sikerek a válogatottal, az olimpiai kvalifikáció, vagy a bronzérem megszerzése a MOL Tatabánya együttesével, Bartucz László nem teljesen elégedett a szezonnal. A tatabányai hálóőr a molcsapat.hu-nak nyilatkozott a mögöttünk hagyott klubidényről, de természetesen szóba került a párizsi olimpia is.

Túri Csaba

A klubszezon már véget ért Bartuczéknak, de az olimpiai szereplés még vár rájuk

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Mondanánk, hogy Bartucz László kifejezetten eseménydús és izgalmas szezonon van túl, de ez abból a szempontból helytelen lenne, hogy az olimpiai kézilabdatorna még hátravan az idényből. Izgalmakban azonban eddig sem volt hiánya a tatabányai kapusnak: klubcsapatával egy hullámvölgyekkel tarkított bajnokságban végül megszerezték a bronzérmet, miközben a magyar válogatottal sikert sikerre halmozott. Bartucz László korábban sem volt ismeretlen a kézilabdázás világában, 2015-ben a válogatottban is bemutatkozott, de az igazi áttörést a 2024-es januári Európa-bajnokság hozta el neki. A németországi kontinensviadalon extázisban védett, neki is köszönhetően minden idők legjobb Eb-szereplését érte el a nemzeti csapat az ötödik hely megszerzésével. A java azonban még hátravolt: a Tatabányán megrendezett olimpiai kvalifikációs tornán a Portugália elleni sorsdöntő mérkőzésen megbabonázta az ellenfél játékosait és tevékeny szerepet vállalt a hátrányból felálló magyar válogatott sikerének, amivel kijutottak az olimpiára.

Volt oka az örömre a válogatott tagjaként Bartucz Lászlónak
Volt oka az örömre a válogatott tagjaként Bartucz Lászlónak
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A molcsapat.hu-nak adott interjújában elsősorban a klubidényről beszélt, ami saját bevallása szerint is felemásra sikeredett. Ahogy említettük, az alap elvárást, a bronzérmet végül megszerezték az NBI-ben, azonban az Európa liga csoportköréből nem sikerült a továbbjutásuk, holott ez is egy elvárás volt a vezetőség részéről. „Volt itt minden. Olyan is, ami jó volt, de akadt olyan is, amire nem lesz a legjobb visszaemlékezni. Ősszel csak kerestük a fonalat, és amikor úgy tűnt, sikerül elkapni, akkor sem sikerült stabilizálni a formánkat. A kiegyensúlyozatlanság volt a legnagyobb bajunk, mert többször megmutattuk, hogy tudunk kiválóan kézilabdázni, de mielőtt belelendültünk volna, jött egy érthetetlenül gyenge teljesítmény. Ehhez képest nagy eredménynek tartom, hogy odaértük a dobogóra” — kezdte értékelését a kiváló kapus.

Majdnem elszúrták a harmadik helyet

Nem véletlenül adok csak 6-7 közötti osztályzatot az idei szezonra. A szezon egyik mélypontja volt, amikor a kiesés után otthon kaptunk ki a Csurgótól. A Dabas ellen kiestünk a Magyar Kupából, és Budakalászon is csak döntetlent játszottunk. Ekkor úgy éreztük, veszélybe is került a bronzérem, hiszen a Ferencváros nagy erőket mozgósított, de szerencsére a Fradi otthonában elért döntetlennel szinte biztossá vált, hogy a miénk lesz a bronzérem. De csak szinte" — utalt az utolsó mondatával már a Ferencváros elleni mérkőzést követő kudarcra, amikor hazai pályán nagy megdöbbenésre kikaptak a Gyöngyös együttesétől.

Az elsőosztályú férfi kézilabda-bajnokság szerinte megerősödött az utóbbi években. Ugyan a Veszprém és a Szeged továbbra is egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, az utánuk következő együttesek már jóval közelebb vannak egymásnak, ráadásul egyre többen is vannak ezek a csapatok. Hangsúlyozta, hogy már nem lehet egyik együttes ellen sem biztosra menni. „A szurkolóknak is szokniuk kell még, hogy ennyire kiegyenlített a mezőny, mert sokakat meglepett, milyen jól szerepelt a szezonban néhány kiscsapat” — emelte ki az Orosházán született hálóőr az interjúban.

Bartucz László már az olimpiára készül

A tatabányai klub kerete a nyáron jelentősen megváltozik, de Bartucz szerint a minőség ugyanúgy megmarad, így elvárható célkitűzés a következő szezonra is a hazai dobogós helyezés, illetve a minél jobb szereplés a nemzetközi porondon. Bár elsősorban a klubidényről szólt az interjú, természetesen megkerülhetetlenül szóba került a magyar válogatott, azon belül is az előttünk álló párizsi olimpia.

“Négy nap pihenőt kaptunk a válogatott erőnléti edzőjétől a bajnokság lefújása után. Megvan a pontos program, ami szerint haladunk, mit ehetünk, mikor milyen munkát kell végeznünk. De ez a munka édes teher, hiszen nagy célokkal megyünk az olimpiára. Én egyébként is úgy vagyok vele, bárki az ellenfél, győzni akarok. És úgy látom, a válogatottban sokan vannak ezzel ugyanígy” — zárta szavait az olimpiára előretekintve Bartucz László.

Ahogyan arról a napokban beszámoltunk, Chema Rodriguez szövetségi kapitány kihirdette a bő keretét az olimpiára, amelyben természetesen Bartucz László is helyet kapott, három tatabányai csapattársával egyetemben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában