Agytorna

2024.05.22. 09:16

Dupláztak a dunaalmásiak a sakkversenyen

Abszolút dunaalmási győzelem az idei hagyományos pünkösdi sakkversenyen. Idén 22. alkalommal rendezték meg a Öregmalom Kupa néven ismert sakkversenyt.

Kemma.hu

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a hagyományos pünkösd hétfői sakkversenyt Dunaalmáson. A település egyik legrangosabb sakkversenyét az öregmalomban tartották.

Abszolút dunaalmási győzelem az idei hagyományos pünkösdi sakkversenyen. Idén 22. alkalommal rendezték meg a Öregmalom Kupa néven ismert sakkversenyt.
Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a hagyományos pünkösd hétfői sakkversenyt Dunaalmáson
Fotó: Beküldött

Vidovszky Ferenc, a dunaalmási Öregmalom Sakk-kör vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy még 2003-ban a naszályi Szobi Géza pékmester és kiváló sakkoktató biztatta a őket a sakkverseny megszervezésére. Végül az ötletet tett követte ás Öregmalom Kupa néven hívták életre a mára hagyománnyá nőtt versenyt. A megmérettetésen a vármegyei általános iskolásokat, és a helyi sakkozókat várták.

Vármegyei sakkverseny

– Ezen a versenyen a vármegyénk fiatal, 15 év alatti és élő ponttal nem rendelkező sakkozóinak adtunk versenyzési lehetőséget. Ezen a versenyen adtunk teret a dunaalmási sakkozóknak kortól függetlenül, hogy kiérdemeljék a Dunaalmás Sakk Bajnoka címet – árulta el a Sakk-kör vezetője. A verseny szokás szerint idén is 7 fordulós volt és 15-15 perc gondolkodási ideje volt a versenyzőknek. 

Az idei sakkversenyt Dunaalmás polgármestere, Makay Tibor nyitotta meg és a verseny végén ő adta át az elismerést jelentő kupákat és érmeket: Dunaalmás 2024.év sakk bajnoka címet végül Acsai Mihály érdemelte ki játékával. A 15 évnél fiatalabb vármegyei versenyzők között szintén egy dunaalmási bizonyult a legjobbnak: Pauliscsák Dávid vehette át az aranyérmet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában