Bakonyalja Kupa

2022.05.31. 19:00

Feketén-fehéren összemérték a tudásukat a sakkozó diákok Ászáron

A Közösségi házban szervezett sakkversenyen 50 általános iskolás mérette meg magát a járásból. Ennyi fiatalt még egyik helyi verseny sem szólított meg.

Raffael Veronika

A járás minden szegletéből érkeztek tanulók a versenyre

Forrás: 24 Óra

Immár 12. alkalommal szervezték meg a Bakonyalja Kupát Ászáron. Az alsó és felső tagozatos diákok külön mérettették meg magukat, külön-külön is értékelték őket. Malomsoki László, a Kisbér-Ászár Sakkbarátok Egyesületének elnöke tájékoztatott: a felsősök 8 négyfős csapatot alkottak, míg a fiatalabbak egyéni versenyen vettek részt 7 fordulós svájci rendszerben.

A fordulókat Fehér Lajos mérnök-tanár vezette, a kísérő tanárok – Kovácsné Sándor Éva, Vinkovits László és Csaba Lajos a háttérből segítették a lebonyolítást. Hozzátette: mindkét csoportban 15-15 perces gondolkodási idő volt.

A sok partiban bizony voltak nagy-nagy elnézések, de finom kis kombinációk is. Voltak csendes és hangos szurkolások csapattársaknak. Bizonyára voltak csalódások egy-egy vesztett parti után, de voltak sikerek is. Nem volt játékos, aki ne nyert volna meg legalább egy játszmát 

– mondta az elnök.

Csapatban is lehet - A csapatversenyben végül az első helyezett lett Ászár I. csapata, amit Szabó Richárd, Bata Bálint, Juhász Arnold és Elekes Dániel alkotott. A második helyen a bakonysárkányi csapat végzett Babusák Roland, Varga Ádám, Egri Olivér és Molnár Dávid részvételével, a bronzérmet pedig Kisbér csapata szerezte meg: Szalai Hunor, Horváth Berta, György János és Boldizsár Dániel. Értékelték a tábladíjakat is.

Legjobb táblás a kisbéri Szalai Hunor lett, utána következett a súri Pekár Levente, majd a bakonyszombathelyi Kozsán Bálint, akit a harmadik legjobb táblásnak ítéltek. A felsősök – és az abszolút verseny győztese az ászári Horváth Ármin lett. Az alsósok közül a bakonyszombathelyi diákok remekeltek: Tóth Petra lett az első, második lett Mészáros Péter, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Zámbó Ádám állhatott fel.

A bakonyszombathelyi gyerekek felkészítő pedagógusa Kovácsné Sándor Éva a Sakkpalota program szerint tanítja a diákokat. Az új módszertani program az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására készült, 2013-tól választható tantárgy.

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában