Zárul a megye egy

2024.05.25. 12:00

Hármas versenyfutás az ezüstéremért az utolsó fordulóban

Utolsó fordulójához érkezett a labdarúgó megyei első osztály. A bajnoki cím már eldőlt, a második helyért azonban ennél nagyobb küzdelem nem is lehetne.

Túri Csaba

A labda helyett ezúttal az ezüstéremért harcol meg a Tata (fehérben) és a Koppánymonostor

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Koppánymonostor, a Tata és a Zsámbék a megye egy zárófordulója előtt ugyanannyi ponttal áll, így teljesen kiszámíthatatlan, megtippelhetetlen, hogy ki végez a dobogó második, illetve a harmadik fokán. Az egész szezonban nyújtott teljesítmények alapján mindhárom együttes megérdemelné a dobogót, azonban az egyik csapat biztosan érem nélkül fog zárni.

A Tata (csíkosban) és a Koppánymonostor is harcban van még a megye egy második helyéért
A Tata (csíkosban) és a Koppánymonostor is harcban van még a megye egy második helyéért
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Először is nézzük, hogy mi rangsorol a bajnokság végén, ha két, vagy több csapat azonos pontszámmal végez. Először a több győzelmet veszik figyelembe, utána jön a gólkülönbség, majd a több rúgott gól, míg az egymás elleni eredményeket csak a negyedik pontban veszik figyelembe. Ezek alapján a Tata áll a legjobban 16 győzelemmel, a Koppánymonostor és a Zsámbék egyaránt 15 sikert könyvelhetett el. 

Az év focistái 2024 - közönségszavazás
Az idén is olvasóink dönthetik el, kik kapják a vármegyei labdarúgószövetség díjait. Négy kategóriában 20 jelölt várja a voksokat, hogy eldőljön, kik az év focistái. Szavazz a kedvencedre!

A képlet tehát egyszerű: ha nyer a Tata, akkor ők végeznek a második helyen. Na de egy kérdés még mindig nyitva marad: ki lesz a harmadik? Értelemszerűen, ha az egyik csapat több pontot szerez a másiknál, akkor nem kell számológép. Ha azonban 3-3 pontot zsebelnek be a monostoriak és a zsámbékiak is, akkor már nézni kell a gólkülönbséget. Ebben a Koppánymonostor áll jobban, nekik plusz 50, míg a Zsámbéknak „csak” plusz 45. Egy szó, mint száz, izgalmas véghajrá következik.

Így állnak az ezüstért harcoló csapatok
Így állnak az ezüstért harcoló csapatok
Forrás: MLSZ

Hazavárják a megye egy bajnokát

A Nyergesújfalu egy héttel ezelőtt bebiztosította a bajnoki címét, a zsámbéki mérkőzésük után pedig ünnepséggel várják haza a csapatot a településen. A Vértessomlónak egy hete befejeződött a szezon, de van négy együttes, akik még a jövő héten is pályára lépnek majd. A megyei kupa döntőjét és a bronzmeccsét ugyanis a következő hétvégén rendezik meg. A Lábatlan a Bábolnával a bronzéremért, a Nyergesújfalu a Sárisáppal pedig a trófeáért küzd meg. Ebben a cikkünkben írtunk a megyei kupa elődöntőiről.

Területi I. osztály, 26. forduló

Május 26. vasárnap, 17 óra

Tatai AC - FC Esztergom
Tata, Új úti sporttelep
Wéber Roland: – Sok minden történt az elmúlt hetekben, a múltkori pihenőnk után még jobban összesűrűsödött a mezőny. Az első helyről lemondhatunk, de egy igen fontos téttel bíró mérkőzés vár ránk. Az Esztergom csapata tiszteletet érdemel, hétről-hétre sok fiatal játékossal küzd és harcol. Akkor követnénk el a legnagyobb hibát, ha lenéznénk őket. Fontos lesz a jó mentalitás és hozzáállás a részünkről. Bíznunk kell magunkban és a legjobbat nyújtanunk.

Vértesszőlősi Sportegyesület - Sárisápi BSE
Vértesszőlős, Busch István Sportcentrum
Hagymási Zoltán: – Az utolsó mérkőzésen egy jó csapat ellen lépünk pályára, bízom benne, hogy felszabadultan tudunk játszani. Az eredmény itt már annyira nem számít, jó játékkal, jó élményekkel szeretnénk elmenni a nyári szünetre.

Zsámbéki Sport Klub - Nyergesújfalui SE
Zsámbék, Sporttelep
Bodó László: – A bajnokcsapatot fogadjuk, egyelőre még nem tudni milyen összeállításban a sok sérültünk miatt. Megpróbáljuk szépen zárni a szezont és mindent elkövetünk, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Koppánymonostori SE - Lábatlani ESE
Koppánymonostor, Berecz Dezső Sporttelep
Vigh László: – Készülünk a mérkőzésre, de több hiányzónk is van, ennek ellenére meg kell oldanunk a feladatot. A megszokottak szerint edzettünk a héten, szeretnénk egy szép eredménnyel zárni a szezont és kiszolgálni a nézőket.

Almásfüzitői SC - Bábolnai SE
Almásfüzitő, Sportpálya
Szalai Gábor: – Egy jól felkészített, remek támadósorral rendelkező csapat ellen mérkőzünk meg, nehéz találkozóra számítok. Szeretnénk jól zárni a szezont és örömet okozni a szurkolóinknak, akik vasárnap is biztosan szép számmal fognak buzdítani minket.

DG Tát - Wati Kecskéd KSK
Tát, Duna-gerecse Sporttelep
Kun Imre: – Az utolsó bajnoki mérkőzést játsszuk vasárnap. Szeretnénk szépen búcsúzni a szezontól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában