Finálé

2024.05.23. 05:57

Kialakult a megyei kupa döntőjének a párosítása

Lejátszották a Komárom-Esztergom Vármegyei Kupa elődöntőit, ahol mindkét összecsapás eldőlt a rendes játékidőben, és mindkét találkozón hazai továbbjutásnak örülhettek a szurkolók.

Túri Csaba

Szoboszlai Tamás góljával zárta le a párharcot a Nyergesújfalu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

A Nyergesújfalu folytatta remek szereplését, miután három nappal korábban a Sárisáp elleni döntetlenjükkel bebiztosították a bajnoki címüket a megyei első osztály küzdelmeiben. Ezúttal a Bábolna legyőzése nem okozott gondot nekik a megyei kupa elődöntőjében, ezzel az már biztossá vált, hogy két éremmel fejezik be a szezont. Szoboszlai Tamás góljának külön örülhettek a szurkolók, a rutinos játékost a hétvégi bajnokin ugyanis külön köszöntötték az együttes színeiben lejátszott 300. mérkőzése alkalmából. Akkor bajnoki címmel, ezúttal pedig góllal és továbbjutással ünnepelhetett. 

A megyei kupa elődöntőjét is sikerrel vette a Nyergesújfalu (pirosban), összejöhet nekik a duplázás
A megyei kupa elődöntőjét is sikerrel vette a Nyergesújfalu (pirosban), összejöhet nekik a duplázás
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Az egyetlen kérdés a nyergesieknek, hogy a bajnoki arany mellé milyen színű medáliát zsebelnek be a döntőben. A sors pedig úgy hozta, hogy a kupadöntőben megismétlődik a bajnoki megkoronázásukat hozó találkozó, ugyanis a Sárisáp egy izgalmasabb mérkőzésen, hátrányból felállva tudta a maga javára fordítani az elődöntőt a duplázó Dzsemil találataival. Az elődöntőben pályára lépő csapatok már biztosan ott lesznek a Magyar Kupa főtábláján a következő idényben.

Még nem tudni, hol és mikor lesz a megyei kupa döntője

A vármegyei kupa fináléját június első hétvégéjén rendezik meg. Az MLSZ vármegyei igazgatósága az Opus Tigáz Tatabánya lehetséges NBII-es osztályozója (eredetileg a Grosics Gyula Stadionban rendezték volna meg a döntőt) és a vármegyei első osztály alakulása miatt (szintén lehetséges osztályozó) a végleges döntést a helyszínről és az időpontról az elődöntők után hozza meg. 

Komárom-Esztergom Vármegyei Kupa, elődöntő

Nyergesújfalu SE - Bábolnai SE 2-0 (1-0)
Hajnal Tamás Sportcentrum, Nyergesújfalu, vezette: Derecskei Bence (Kiss D., Patócs D.)
Nyergesújfalu: Erős - Hajnal (Manga Zs. 86.), Tóth (Jakobi 68.), Szőke (Hetzmann 68.), Farkas (Petrovics 82.), Mann, Balogh, Szoboszlai, Molnár, Raffai, Manga M. (Motuz 17.) Vezetőedző: Gálicz Ferenc.
Bábolna: Váczi - Prácser, Polgár, Karvaj, Czeglédi, Szendi, Németh (Szabó B. 91.), Hollósi (Rabi 58.), Bognár, Lanzendorfen (Mátyás 82.), Szabó Á. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Tóth (31.), Szoboszlai (55.)

Sárisápi BSE - Lábatlani ESE 2-1 (1-1)
Dolina stadion, Sárisáp, vezette: Büki Gábor (Uracs R., Szolonka S.)
Sárisáp: Sándor G. - Cserven, Szlovák, Papp, Bartl, Wend, Fekete (Karcagi 85.), Gyebnár (Jurásek 62.), Sándor P. (Farkas 75.), Dzsemil (Kara 89.), Válent. Vezetőedző: Fenyvesi László.
Lábatlan: Török - Ölveczky (Barnóczki 75.), Rozmán, Kovács, Galba, Budaházi, Deme, Fábián-Nagy, Bánhidi (Kecskés 44.), Szenes (Gimesi 62.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Dzsemil (44., 61.), illetve Váli (25.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában