Magyar Kupa

2024.05.19. 21:54

A Veszprém nyerte a Tatabányán rendezett szuperrangadót

A Telekom Veszprém nyerte a Tatabányán megrendezett kézilabda Magyar Kupát, miután magabiztos játékkal, végig vezetve felülkerekedtek az ősi rivális Pick Szeged alakulatán. A bakonyiak címet védtek, összesen pedig már ez volt a harmincegyedik sikerük a sorozatban.

Túri Csaba

Megvédte a Magyar Kupa-címét a Telekom Veszprém a Szeged elleni finálé után

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter Gergő

Először rendeztek Szeged-Veszprém csúcsrangadót Tatabányán. Erre a Magyar Kupa négyes döntője biztosított lehetőséget, a papírformának megfelelően ugyanis mindkét gárda magabiztosan jutott túl az elődöntőn. A fináléra majdnem zsúfolásig megtelt a lelátó, mintegy 5000 néző volt kíváncsi a szezon ötödik derbijére. Természetesen Veszprémből és Szegedről is sokan érkeztek, hogy egymással hangpárbajt vívva űzzék-hajtsák a kedvenceiket.

A címét megvédő Veszprém 31-ik alkalommal nyerte el a Magyar Kupa serlegét
A címét megvédő Veszprém 31-ik alkalommal nyerte el a Magyar Kupa serlegét
Fotó: Flajsz Péter Gergő / Forrás:  24 Óra

Az idényben eddig négyből négyszer legyőzte a bakonyi gárda a riválisát, ráadásul meggyőző teljesítménnyel, így ezúttal is ők számítottak az esélyesebbnek. Ennek megfelelően szálltak bele a mérkőzésbe. Bár nagy különbség egyszer sem alakult ki a találkozón, szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Veszprém olykor ellépett hárommal, de a Szeged minden alkalommal visszajött minimális különbségre. Egalizálniuk azonban egyszer sem sikerült, így végig az eredmény után kellett futniuk.

Marad Veszprémben a Magyar Kupa serlege

A második félidőben sem változott a játék képe: a nem túl szép találkozón a piros mezesek kezükben tartották az irányítást, legnagyobb hazai ellenlábasukat nem engedték egyenlíteni. Ahogy az általában lenni szokott, Kárpáti Krisztián legénységét is felőrölte a folyamatos eredmény utáni loholás, mellyel a hajrára kialakult az addigi legnagyobb különbség. Az ötgólos előny birtokában a veszprémiek koncentrációja kissé ugyan alábbhagyott, de kettőnél közelebb már nem tudott zárkózni az ellenfél. A Telekom Veszprém ezzel 31. alkalommal hódította el a Magyar Kupa serlegét, és ezzel megvédték a tavalyi címüket. A szezonban pedig ötből ötször verték meg a szegedieket, de ez volt eddig a legszorosabb ütközet.

A bronzérmet az NB I-től búcsúzó NEKA szerezte meg, miután a harmadik helyért játszott mérkőzésen öt góllal felülmúlták a negyeddöntőben a MOL Tatabánya együttesét kiütő Dabas csapatát.

Kézilabda férfi Magyar Kupa, döntő
OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 30-33 (15-16)
Multifunkciós Csarnok, Tatabánya, 4967 néző vezette: Bócz László, Wiedemann Viktor
Szeged: Mikler, Nagy (kapusok), Bánhidi 1, Stepancic 1, Martins 7, Jelinic, Szita, Gaber 2, Sostaric 8 (8), Frimmel 1, Molina, Garciandia 6, Bombac 3, Mackovsek 1, Szilágyi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Veszprém: Corrales, Jensen (kapusok), Yahia 6 (4), Nilsson 1, Descat, Sandell, Elísson 3, Ligetvári, Remili 5, Elderaa, Mahe 1, Pechmalbec 3, Vailupau 4, Casado 2, Fabregas 4, Kosorotov 4. Vezetőedző: Momir Ilic
Hétméteresek: 8/8, illetve 4/4
Kiállítások: 6, illetve 6 perc
Végleg kiállítva: Remili (36.)
Az eredmény alakulása: 7.p.: 2-4, 12.p.: 6-7, 19.p.:9-12, 23.p.: 11-14, 28.p.: 14-15, 35.p.: 18-19, 42.p.: 20-23, 48.p.: 24-26, 53.p.: 25-30, 57.p.: 29-31

A harmadik helyért
HSA NEKA–Dabas KC 32–27 (15–13)

Elődöntők:
OTP Bank-Pick Szeged–NEKA 39–33 (17–15)
Telekom Veszprém–Dabas KC 38–27 (22–17)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában