Legendák a pályán

2024.05.27. 17:01

A Ferencváros legendáival adták át az oroszlányi focipályát

Hétvégén hivatalosan is átadták Oroszlányban a Chudik Lajos Sporttelepen azt a két élőfüves pályát, amelyet az elmúlt hónapokban újítottak fel. Az ünnepségen a Ferencváros öregfiúk csapata lépett pályára az oroszlányi csapat ellen.

Kemma.hu

Az Oroszlány és a Ferencváros öregfiúk csapata mérkőzött meg egymással a pályaátadón

Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit/Facebook

Mucha József, Keller József, Fischer Pál, Telek András, Szűcs Mihály, Bánki "Dodi" József. A teljesség igénye nélkül pár név a Ferencváros öregfiúk csapatából, akik pályára léptek hétvégén Oroszlányban azon az eseményen, ahol ünnepélyes keretek között átadták Oroszlányban a Chudik Lajos Sporttelep megújult élőfüves labdarúgópályáit. A Fradi legendái 3-1-re nyertek, de ezen a napon az eredmény az Oroszlányi Bányász öregfiúk csapata ellen ezúttal másodlagos volt.

Czunyiné dr. Bertalan Judit passzol a Ferencváros játékosának
Czunyiné dr. Bertalan Judit passzol a Ferencváros játékosának
Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit /Facebook

Az eseményen Bozsik Péter, az Oroszlányi Szabadidő Egyesület szakmai igazgatója, korábbi szövetségi kapitány nosztalgikus beszédében elmondta, hogy az oroszlányi pályán korábban számtalan NB1-es és válogatottsági múlttal rendelkező labdarúgó is játszott. Többek között Halász István, Kiss Sándor, vagy éppen a helyiek élő legendája, Sallói István. Bár jelenleg a területi harmadosztályban vitézkednek az oroszlányiak, korábban éveken keresztül az akkori másodosztálynak számító NB1/B-ben szerepelt az Oroszlányi Bányász.

A Ferencváros szintje messze van még, de fényesebb lehet a jövő

„Bízom a jelenlegi szakmai munkában, és bízom abban, hogy komoly sikereink lesznek a jövőben” - ezt már a település polgármestere, Lazók Zoltán mondta. Hozzátette, a korábbi stadion 10 ezer néző befogadására is alkalmas volt, ám annyian soha nem gyűltek össze labdarúgó-mérkőzésre. Az újonnan átadott pályák, a szervezetten működő egyesület és a támogatók együttes ereje ismét felemelheti az oroszlányi futballt — hangsúlyozta a polgármester.

Jelen volt az átadón Czunyiné Dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője is, aki futballszakmai hasonlattal élt: — Egy futballmérkőzés kétszer 45 percből áll, és akkor van vége, amikor lefújják a meccset. Ennek a két pályának a felújítása a hosszabbításban sikerült. Az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy pont került a korábbi viták végére, és végre ismét a labdarúgáson lehet a hangsúly, aminek a legnagyobb nyertesei az oroszlányi utánpótláskorú focisták.

Egy biztos: Oroszlány jobb futballt érdemel, mint egy megyei harmadosztályú csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában