Sajtótájékoztató

2024.05.24. 18:15

Esztergom-Nyerges Rally: aki 100 százalékos biztonságot ígér, az nem mond igazat

Hétvégén rendezik a II. Hell Diósgyőr Rally-t. Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke sajtótájékoztatón utalt arra, hogy az Esztergom-Nyerges Rally-n történt tragédiához hasonló eset nem történhet meg még egyszer.

Kemma.hu

Csütörtökön tartották a II. Hell Diósgyőr Rally sajtótájékoztatóját Miskolcon, a DVTK stadionban, írta meg a boon.hu.  Az eseményen levetítettek egy kampányfilmet, hogy felhívják a figyelmet a rallyversenyzés biztonságának nagy fontosságára. A szomorú apropót az adta, hogy március 24-én tragikus baleset történt az Esztergom-Nyerges Rally-n, ahol egy versenyautó a nézők közé csapódott. A brutális karambol következtében sajnálatos módon több ember is életét vesztette, többek között egy kislány is. A jármű tisztázatlan okokból letért a versenyútról, majd bekövetkezett a sokkoló tragédia. 

Esztergom-Nyerges rally - Hétvégén rendezik a diósgyőri-ralit. Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke utalt arra, hogy az esztergomi tragédia nem történhet meg még egyszer.
Szujó Zoltán sajtótájékoztatót tartott, ahol szóba jött az esztergomi tragédia is
Fotó: Csoma Árpád / Forrás: boon.hu

 

Az ütközést elszenvedő nézők olyan helyen állhattak, ahol nem lett volna szabad, ezért Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke kiemelte, hogy a helyszínen tartózkodó rally rajongók 99,99 százaléka tudja, hogyan kell viselkedni és a szervezők, a versenyzők illetve a szurkolók együttműködése elengedhetetlen a biztonság érdekében. Hangsúlyozta, a 0,01 százalékot nem szeretnék látni. 

Szujó szerint a borzalmas eset után összefogásra van szükség, hogy a rali versenyzés folytatódhasson. További mondataiban kifejtette, hogy Miskolc egy hagyományos „raliközpont”, az emberek tisztában vannak a veszélyes tényezőkkel, mindemellett a versenyen ki lesznek jelölve azok a területek, ahol biztonságosan tartózkodhatnak a kilátogatók. 

Szujó Zoltán az Esztergom-Nyerges-rallin történt, öt halálos áldozatot követelő tragikus balesetre utalva kijelentette: 

beárnyékolja a hazai ralisportot az a tragédia, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie.

– Aki 100 százalékos biztonságot ígér, az nem mond igazat. Minimális kockázat mindig van, a mi kötelességünk ezt a lehető leginkább csökkenteni. Kérem a ralirajongókat, hogy ha kicsit is fontos nekik ennek a sportágnak a jövője, akkor segítsék a sikeres rendezést azzal, hogy betartják a biztonsági előírásokat – idézte az elnököt az MTI.

Esztergom-Nyerges rally - Hétvégén rendezik a II. Hell Diósgyőr Rally-t. Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke sajtótájékoztatón utalt arra, hogy egy esztergomi tragédiához hasonló eset történhet meg még egyszer.
Tragikus véget ért az Esztergom-Nyerges Rally márciusban
Fotó: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Öten vesztették életüket az Esztergom-Nyerges Rally-n

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában