Jackl Vivien

2024.04.11. 19:33

Elképesztő, hogy mit művelt a tatabányai lány a medencében!

Jackl Vivien, a Tatabányai Vízmű Sportegyesület 15 éves úszója tönkreverte az egész mezőnyt az országos bajnokságon 400 méter vegyesúszásban és kijuthat az olimpiára.

Túri Csaba

Korábban már írtunk róla, hogy Jackl Vivien hatalmas egyéni csúcsot úszott 1500 méteren gyorson, most azt a teljesítményét is felülmúlta, de már 400 méteres vegyesúszásban. A tatabányai csodatini 4:34.96-tal, a világ idei második legjobb idejével, saját egyéni csúcsát is lehagyva az egész mezőnyt maga mögé utasította. A második helyen célba érő Telegdy-Kapás Boglárka - aki nem mellesleg a címvédője volt a számnak - négy másodperccel lemaradva csapott be a második helyre.

Elképesztő teljesítménnyel jutott ki az olimpiára Jackl Vivien
Elképesztő teljesítménnyel hagyta le a legnagyobbakat is Jackl Vivien
Forrás: M4Sport

— Hát én nem ezt terveztem. Az olimpiai A-szint volt a cél, nem gondoltam, hogy ezt ennyivel sikerül megúsznom. Olyan 4:36.70 körüli időre gondoltam, szóval ez az időeredmény most nekem is döbbenetes — nyilatkozta rögtön a verseny után a közmédiának a TVSE úszója.

Jackl Vivien az új Egerszegi Krisztina?

Nem mellesleg ez az a versenyszám, amelyikben Hosszú Katinka korábban az egész világot tönkreverve halmozta az aranyérmeket. A tatabányai úszó elárulta, hogy az ötödik helyen végző, és Vivien mögött 12 másodperccel lemaradó Hosszú Katinka, valamint Telegdy-Kapás Boglárka is gratuláltak neki, akik már vetélytársat látják benne. Jackl Viven tehát úgy úszta meg az olimpiai szintet, hogy a kora alapján még mindig csak serdülő korosztályú. A kvóták kiosztására később kerülhet sor.Nem véletlenül mondták róla korábban, hogy ő lehet az új Egerszegi Krisztina.

Lassan elfogynak a szavak, amiket Jackl Vivien kapcsán használhatunk, és még mindig csak 15 esztendős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában