Finálé

2024.04.15. 11:48

Vereséget szenvedtek, mégis bejutottak a döntőbe

Igazi rangadót rendeztek hétvégén a rögbi első osztályban. Az alapszakaszban csapott össze egymással a Vitézek és az Exiles.

Kemma.hu

A találkozó az Esztergomi Vitézek csapatának szerencsétlenül kezdődött, már az első percben sérülést szenvedett Sovány, majd sárga lapos büntetés miatt emberhátrányba kerültek, ezután ellenfél megszerezte a vezetést. A folytatásban mindkét együttes biztos pontszerzésre játszott, nem találtak egymáson fogást. Kiss háromszor is értékesíteni tudta büntetőrúgásait, így esztergomi vezetéssel vonultak szünetre. 

Pont nélkül maradt az Esztergomi Vitézek (pirosban) a hétvégi fordulóban
Pont nélkül maradt az Esztergomi Vitézek (pirosban) a hétvégi fordulóban
Fotó: Esztergomi Vitézek

A döntőben vághat vissza az Esztergomi Vitézek

A második játékrész elején az Exiles játékosai kétszer is tíz perces emberhátrányba kerültek, majd hazaiakat sújtották újabb sárga lappal. A hajrában egy szerencsés elfutás után a fővárosiak szereztek célt (9-10), amire még tudott a címvédő válaszolni (12-10). Az utolsó percekben ismét sikerült áttörni az Exiles játékosainak a Vitézek védővonalat, ezzel beállítva a 12-17- es végeredményt. A forduló többi eredménye következtében biztossá vált, hogy ez a két csapat találkozhat majd a május 18-i döntőben. Ezzel a vereséggel az alapszakasz második helyére csúsztak vissza az esztergomiak. 

NB1 férfi XV’s rögbi bajnokság, 8. forduló
Esztergomi Vitézek RAFC-Budapest Exiles 12-17 (9-3) 
Esztergom RCH stadion, vezette: Böröndi Tamás (Törőcsik Sándor,Haspel Gergő) 
Esztergomi Vitézek: Kovács-Goda, Szatmári, Németh, Sőlősi, Stavila, Vodicska, Rácz, Ágotai, Belencsák, Kiss 12, Szalma, Stiglmayer, Sovány, Szóda, Csapó 
Cserék: Szakály,Varga,Visi,Hullár,Zaiba,Petróczi 
Edző: Sőlősi Darius

Az Apródoknak nem volt könnyű dolga, hiszen a múlt hét után, most ismét egy bajnokesélyes együttessel kellett megküzdenie. A másodosztály legponterősebb csapatához, a listavezető Székesfehérvárhoz látogattak. A mérkőzésre szűk kerettel utaztak el a fiatalokkal teletűzdelt esztergomiak, aminek következtében nem volt elegendő tolongás játékosuk, ami nem felel meg a versenykiírásnak. A kezdő sípszó előtt megegyezés alapján 26-0-ra nyert Fehérvár. A találkozót nem hivatalos mérkőzésként lejátszották, ahol végig dominált a hazai csapat és magabiztos, 60-10 arányú győzelmet arattak. Az apródok továbbra is a bajnokság ötödik helyén állnak. 

NB2 férfi XV’s rögbi bajnokság 10. forduló 
Fehérvár Rugby Club-Esztergomi Apródok 26-0 
Székesfehérvár, vezette: Tompai Zoltán(Beleznay Fanni,Törőcsik Sándor) 
Esztergomi Apródok: Meggyes, Vörös, Bereczki, Szabó V., Sovány, Lakatos, Mészáros, Hullár, Pfeiffer, Fehér, Major, Nagy, Sitku, Szabó M., Petróczi 
Csere: Órai. Edző: Sőlősi László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában