Rögbi

2024.04.09. 14:39

A fél válogatott esztergomi játékosokból állt

Kemma.hu

Az elmúlt hétvége rögbis eseményekben gazdag volt. A magyar válogatott nyolc esztergomi játékossal a keretében, hazai pályán 15-18-ra maradt alul Luxemburg ellen az Európa bajnoki csoportmérkőzésen. A találkozó előtt utánpótlástornát rendeztek, ahol az Esztergom U12-es és U14-es alakulata is az első helyen végzett. 

Nem tudták megállítani a Kosokat az Apródok
Nem tudták megállítani a Kosokat az Apródok
Fotó: Esztergomi Vitézek

Budapesten jártak az Apródok

A felnőtt másodosztályú bajnokságban a Budapesti Kosok csapatához látogatottak az Apródok. Két nagy veterán tért vissza a csapatba több mint tíz év után Novák és Pfeiffer személyében. A mérkőzés elején a hazaiakat meglepte a főleg fiatal játékosokkal felálló Apródok szívóssága, a vezetést így is sikerült megszerezniük, és stabil játékkal végig uralták az első játékrészt. A térfélcserét követően is a hazaiak akarata érvényesült, egyre inkább kimerültek az esztergomiak. A pontatlanságokat célokkal büntette a bajnoki versengés éllovasa, akik végig vezetve megnyerték a találkozót. Az Apródok jelenleg 15 ponttal az 5. helyen állnak a tabellán. Szintén a mögöttünk hagyott hétvégén, egészen pontosan vasárnap rendezték meg a női bajnokság 7. tornáját Budapesten, ahol a Vitéz lányok előbb az Exiles együttesével szemben 44-0-s győzelmet arattak, majd a Fehérvár csapatát fektették magabiztosan két vállra (12-47). A torna döntőjében a Medvék csapata ellen 33-19-re  kikaptak, de hét forduló után összetettben továbbra is első helyen áll Esztergom női rögbicsapata

A következő hétvégén már mindkét osztályban pályára lépnek az esztergomiak. Szombaton a bajnokságot vezető Vitézek kisebb szünet után ismét pályára lépnek, ők az Exiles csapatát fogadja. Vasárnap pedig az Apródok Székesfehérvárra utaznak, ahol feledtethetik a Kosokkal szembeni vereséget. 

NB2 férfi XV’s rögbi bajnokság 9.forduló
Budapesti Kosok- Esztergomi Apródok 56-19 (27-7)  
Budapest, vezette: Törőcsik Sándor (Szundy István) 

Esztergomi Apródok: Varga 5,Hock,Bereczki,Novák,Sovány,Köbli,Hullár 5,Lakatos,Pfeiffer 5,Bíró©4,Major,Nagy,Sitku,Órai, Szabó M. 
Cserék: Vörös,Istók,Szabó V.,Pünkösti N.,Pünkösti B.,Meggyes

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában