India

2024.03.09. 18:01

Szőnyi Ferenc újra a csúcson, a Himalájából az óceánig tekert

A komáromi vasember Indiában is nyerni tudott. Szőnyi Ferenc a kilométerek mellett a kaotikus közlekedéssel és a földcsuszamlásokkal is eredményesen küzdött meg.

Körtvélyfáy Dina

149 óra alatt sikeresen teljesítette, és összetett idővel megnyerte Szőnyi Ferenc az Indiát hosszában átszelő 3700 kilométeres versenyt Kashmirtól Kanyakumariig, India hóval fedett hegyeitől az óceánig.

Szőnyi Ferenc újabb felfoghatatlan távot teljesített.
Szőnyi Ferenc újabb felfoghatatlan távot teljesített.
Fotó: Facebook / Forrás: Facebook

Nem csupán a szinte felfoghatatlanul hosszú távval kellett megküzdenie. A versenyt megelőzően ugyanis hatalmas esőzések voltak, ami miatt földcsuszamlásokkal és útlezárásokkal is szembesülnie kellett. A járható utak is sárosak és fagyosak voltak. A megmérettetés kezdetén -4 fokban kellett tekernie, míg az óceánhoz közeledve már 40 fokban izzadt.

Útját a helyi gazdatüntetések is akadályozták, amely miatt több száz katona tartotta fegyveres ellenőrzés alatt a Kasmír környéki településeket. Ahogy arról korábban is írtunk, az eredeti tizenöt versenyzőből csak ketten tudtak eljutni a start színhelyére, a többiek később csatlakoztak. Szőnyinek ráadásul a traktoros tüntetők miatt az útvonal első negyedét óráról órára újra kellett tervezni.

Szőnyi Ferenc a közlekedéssel is megküzdött

Az indiai közlekedés rendkívül kaotikus, különféle járművek mellett, vagy éppen között kellett haladnia, tákolt hidakon, autópályán, földutakon. A közlekedők ráadásként állandóan dudálnak, ami nem különösebben kellemes az emberi fülnek.

Szőnyi naponta 10-12 ezer kalóriát égetett el, és mintegy 10 liter folyadékot kellett pótolnia. Természetesen a szállások sem voltak öt csillagosak, hol áram, hol pedig víz nem volt biztosított. A helyiek szemében Szőnyi azonban igazi kuriózum volt, még egy helyi esküvőre is meghívták.

Szőnyi néhány nap múlva érkezik haza, beszámoló előadással készülve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában