Kosárlabda

2024.03.02. 22:01

OSE-győzelem Körmenden, vége lehet a vereségsorozatnak

Elképesztően jó teljesítményt nyújtott az OSE Körmenden, gálázott az oroszlányi alakulat, és 38 ponttal verte a zsinórban négy győzelem után ezúttal vesztes hazai gárdát.

Zetovics Márió

Az MVM-OSE Lions Körmendre utazott, hogy az Egis-Körmend együttesével nézzen szembe. Az oroszlányi csapat legutóbbi mérkőzésén remekelt, és meg tudták tartani a lendületüket a Vas megyei együttes ellen is. 

MVM-OSE Lions - NHSZ Szolnoki Olajbányász 99-81
Újra sikerült a bravúr, győzött az OSE
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A találkozó előtt egy perces néma csenddel emlékeztek meg Markó Petra szurkolóra, újságíróra, aki a közelmúltban hunyt el.

Az első pontokat az Oroszlány játékosa, Thomas szerezte, a Körmend rögtön kontrázott is. Az oroszlányi együttes szerencsés büntetőkkel tartotta meg a vezertést. A házigazdánál Durázi tudott jól teljesíteni, a negyed közepéig ő növelte a Körmend pontjait. A negyed második részében a csapatok agresszívabban kezdtek játszani. A negyed végére hét pontos előnyre tett szert a vármegyei együttes.

A második negyedben még effektívebben kezdett játszani az OSE. Az Egis Körmend továbbra is nagyon felemás teljesítményt mutatott. A Körmend nem találta a ritmust, és ezt ki is használta az OSE, egy híján húszpontos különbség alakult ki a szünetre (41-60).

Tizenkilenc pontos lemaradásból kezdte tehát a félidőt a Vas megyei csapat. Voltak jó próbálkozásaik ugyan, de már sehogy nem tudták utolérni az Oroszlányt. A negyed közepére nemhogy nem változott, még nagyobb is lett a különbség (54-78). Az OSE majdhogynem összes támadása sikeres volt, és az oroszlányi így egy két pontos híján nőtt a vendégek előnye. 

A végére meglett a 100 is az OSE-nak

A 35. percben az OSE átlépte a száz pontot. A körmendiek nem tudták csökkenteni a különbséget, az OSE viszont nem folytatta a remek játékot. Végül 38 pontot vert a rosszul teljesítő Körmendre a kiemelkedően jól játszó Oroszlány.

Tippmix Férfi NB I. A csoport 22. forduló

Egis Körmed - MVM-OSE Lions 79-117 (21-28 20-32 21-29  17-28)    

Körmend Városi Sportcsarnok,  1800 néző

OROSZLÁNY: RIDDLEY 16, Balsay 3/3, GHOLSTON 24/15, THOMAS 31/9 1, Polutak 11 Csere: Stevenson 12/3, Ruják 4, Szabadfi 5/3, Illés 5/3, Gáspár 6, Árva-File- Vezetőedző: Váradi Kornél

KÖRMEND: Basic 2, Takács 2, Morgen 11/3, DURÁZI 26, Konate 4 Csere: Ferencz 15/9, Kiss 6/3, Doktor 3, Nagy 2, Schmera 8, Geröly-, Vezetőedző: Kocsis Tamás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában