Mennyei

2024.03.23. 08:00

Több nagy rangadót is rendeznek a hétvégén

Teljesen nyílt mérkőzésekre kerül sor hétvégén Komárom-Esztergom vármegyében. A megye egy aktuális fordulójában nem lesz egyetlen előre lefutott találkozó sem.

Kemma.hu

Izgalmas mérkőzések várnak a megyei foci szerelmeseire a hétvégén

Fotó: Viszló Balázs

Vérbeli rangadókat rendeznek szombaton a vármegyei első osztályban. A nyitó mérkőzésen a jelenlegi harmadik helyezett, de magasabbra törő Tatai AC a listavezető Nyergesújfalu gárdáját fogadja. Mindkét gárda szenvedett már meglepő vereséget a tavasz során, a téli szünethez képest nem változott a kettejük közötti különbség a pontokat tekintve. A nyergesiek egy újabb győzelemmel hatalmasat léphetnének előre, de tatai siker esetén teljesen nyílttá válik a megye egy bajnoki címéért zajló küzdelem.

Ősszel nem bírt egymással az Almásfüzitő (fehérben) és a Vértessomló gárdája
Ősszel nem bírt egymással az Almásfüzitő (fehérben) és a Vértessomló gárdája a megye egyben
Fotó: Flajsz Peter

A forduló másik rangadóját a negyedik Koppánymonostor és az ötödik helyezett, de két mérkőzéssel kevesebbet teljesítő Sárisáp csapatai vívják egymással. A monostoriak úgy kezdték a tavaszt, amiről egy csapat csak álmodhat: kezdésnek a listavezető és bajnokesélyes otthonában kapott gól nélküli győzelem, majd ugyanilyen arányú siker a Vértesszőlős ellen. A legutóbbi fordulóban azonban meginogtak, drámai végjátékban maradtak alul a Vértessomló otthonában. Mellettük szól, hogy ebben a szezonban eddig csak a Nyergesújfalu vitte el mind a három pontot Koppánymonostorról, erre is még a legelső fordulóban került sor. A Sárisáp idei két mérkőzését, ha szűken is, de megnyerte. Sima találkozóra egyik oldalról sem kell számítani, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a hármas sípszóig nyílt lesz a pontok sorsa. A tabellára pillantva elsőre talán nem mindenkinek tűnik fel, de a vesztett pontokat tekintve a sárisápiak még bőven beleszólhatnak az első helyért zajló csatába. Ehhez azonban hétvégén mindenképpen nyerniük kellene.

A Kecskéd-Bábolna összecsapás szintén nagy izgalmakat vetít előre, a két csapat szinte teljesen pontosan ugyanúgy áll a bajnokságban. A vendégek olyannyira jó formában vannak idén, hogy eddig az összes mérkőzésüket megnyerték, ráadásul még a védelmük sem kapitulált. Tavalyi találkozójukon gólzáporos döntetlent játszottak, nem lennénk meglepve egy hasonló eredménnyel ezen a hétvégén sem. Bár  a bábolnai védelem idei teljesítménye mégis ez ellen szól. 

Pontokat szereznének a megye egy eddig rosszul teljesítő csapatai

A Vértesszőlős csapata talán úgy érezheti, ezen a hétvégén végre gyarapítani tudják a pontjaik számát. Erre legutóbb még szeptemberben voltak képesek, az akkor megszerzett győzelem mellé járó három pont azóta sem nőtt. A hazai pályán játszó Tát csapatánál többen sérültek és betegséggel küzdenek, a hiányos keret miatt a szőlősiek előtt nagy esély is mutatkozhat az újabb sikeres szereplésre.

Érdekesnek ígérkezik a múlt héten nagy győzelmet arató Vértessomló vendégjátéka a jó formának örvendő Almásfüzitő otthonában, akik ebben a naptári évben eddig kizárólag a listavezetőtől kaptak ki, tőlük is mindössze egyetlen góllal. Az őszi fordulóban egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon, hasonlóan szoros eredményre számíthatunk a hétvégén. 

Az utolsó előtti helyezett Esztergom hazai környezetben meglepheti a Lábatlan együttesét, főleg, hogy kevés pontjaik egyikét éppen hétvégi ellenfelük ellen szerezték. A Nyergesújfalu másik nagy üldözője, a Zsámbék egészen biztosan nem gyarapítja a hétvégén a pontjainak a számát, ezúttal ugyanis ők lesznek a szabadnaposak. Amilyen sérüléshullám sújtja őket, talán jókor is jön nekik a pihenő. 

 

Területi I.osztály 16.forduló

március 23. szombat: 16 óra.
Tatai AC - Nyergesújfalu 
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: — Az első helyezett csapat ellen játszunk hazai pályán, szerintem kevés az a csapat, akinek kell több motiváció ennél. Próbáljuk jól érezni magunkat és élvezni a mérkőzést. Bízom benne, hogy a közönség is élvezni fogja az összecsapást.

március 24. vasárnap: 15 óra.
Koppánymonostori SE - Sárisápi BSE
Vígh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: — A legutóbbi mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de már a keddi edzésen átbeszéltük a csapatnál a dolgokat, rendet tettünk a fejekben. Azóta már a hétvégi találkozóra összpontosítunk. Jól ismerjük az ellenfelünket, jó játékosokból álló csapat, nehéz dolgunk lesz ellenük.

Almásfüzítői SC - Vértessomló
Szalai Gábor, az Almásfüzitő vezetőedzője: — Nehéz meccsre számítok egy fegyelmezett, jól szervezett csapat ellen. Jó formában várjuk a hétvégét, és most már szeretnénk hazai pályán is pontokat szerezni. Szurkolóink támogatása mellett remélhetőleg otthon tartjuk a három pontot. 

DG Tát - Vértesszőlősi SE
Kun Imre, a Tát technikai vezetője: — A betegség- és sérüléshullám sajnos minket sem került el, ettől függetlenül vasárnap a győzelemért futunk ki a pályára. 

FC Esztergom - Lábatlani ESE
Spóner József: — A mi házunk táján mindig kérdéses, hogy a szombati találkozójuk után mennyi erő marad a fiataljainkban. Reméljük, hogy a vasárnapi mérkőzésen sok pozitív élményt tudnak szerezni a Lábatlan ellen.

Wati Kecskéd KSK - Bábolnai SE 
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: Sajnos a helyzetünk nem lett jobb, sőt újabb sérültjeink is lettek. A tavasszal száz százalékos, még gólt sem kapó Bábolna ellen nagy bravúr lenne vasárnap a pontszerzés. Hazai pályán viszont reménykedünk egy húsvéti előzetesben, a feltámadásban.

Szabadnapos: Zsámbéki Sport Klub

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában