Sportlövészet

2024.03.02. 17:46

Bajos Gitta is bronzérmes trióban az Európa-bajnokságon

A légfegyveres Európa-bajnokság zárónapján a férfiak után a női légpuskások is bronzérmet szereztek trio versenyszámban. A csapat tagja volt a komáromi Bajos Gitta is.

Körtvélyfáy Dina

A Bajos Gitta, Dénes Eszter, Mészáros Eszter alkotta hármas nyolcadikként jutott tovább a selejtezőből, a nyolc között pedig már elsők voltak. A négy között kicsit gyengébben lőttek, így negyedik helyen zártak, ami bronzmérkőzést jelentett válogatottunknak. Itt a norvégokkal csaptak össze. A mieink 15-9-re vezettek, de a norvégok 15-13-ra zárkóztak a végére. Az utolsó kör azonban döntetlen lett, így 16-14-re a magyarok nyertek, övék lett a bronzérem.

Bajos Gitta, Dénes Eszter és Mészáros Eszter harmadik lett trióban
Bajos Gitta, Dénes Eszter és Mészáros Eszter harmadik lett trióban
Fotó: MTK / Forrás: Facebook

Bajos Gitta pénteken ezüstérmet is nyert az Európa-bajnokságon, hiszen a hagyományos csapatversenyben második helyezett lett a magyar válogatott.

A szombati nap során a szintén komáromi Pekler Zalán is lőállásba állt a férfi légpuskások trio versenyén, ahol Péni Istvánnal és Hammerl Somával bronzérmesek lettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában